Trump: İran ve İsrail arasında yakında barış olacak
ABD Başkanı Donald Trump, İran ve İsrail arasında barışın yakın olduğunu duyurdu. Trump, sosyal medya hesabı Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, iki ülkenin bir anlaşmaya varacağını ve Orta Doğu'da istikrarın sağlanacağını belirtti.
Trump, açıklamasında İran ve İsrail arasındaki karşılıklı saldırılara son verileceğini ve yakın zamanda barış sağlanacağını kaydetti. Açıklamada, Hindistan-Pakistan, Sırbistan-Kosova ve Mısır-Etiyopya örnekleri verilerek, ABD'nin arabuluculuğuyla bu tür anlaşmaların sağlanabileceği vurgulandı.
Trump, Hindistan ve Pakistan arasındaki anlaşmada ABD ile ticareti kullanarak hızlı karar alma yeteneğine sahip iki liderle görüştüğünü, Sırbistan ve Kosova arasındaki uzun süreli çatışmayı durdurduğunu ve Mısır ile Etiyopya arasındaki Nil Nehri barajı anlaşmazlığında da müdahalede bulunduğunu hatırlattı. Orta Doğu'da barışın sağlanması için birçok görüşme ve toplantının devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.