Trump: Suikast girişiminde hatalar yapıldı
ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024'te yaşanan suikast girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir Amerikan televizyon kanalında oğlunun eşi Lara Trump'a verdiği mülakatta, olayın yıl dönümünde yaşananları anlattı. Trump, seçim mitingi sırasında meydana gelen silahlı saldırı için, "Unutulmaz bir andı, tam olarak ne olduğunu bilmiyordum ve vuruldum," dedi.
FBI ve Gizli Servis'ten olay sonrası birçok kez bilgi aldığını belirten Trump, bu durumdan memnun olduğunu ifade etti. Saldırganın bulunduğu binaya birini yerleştirmeleri gerektiğini belirterek, "Bu bir hataydı. Yerel polisle iletişim kurup bağlantı halinde olmaları gerekirdi. Yani olmaması gereken hatalar yapıldı," şeklinde konuştu. Trump, güvenlik zafiyetine işaret ederek yetkililerin iletişim ve koordinasyon eksikliğine dikkat çekti.
"Nasıl hatırlanmak isterdiniz?" sorusuna ise Trump, "İyi ve aynı zamanda ülkemizi kurtaran biri olarak. Ülkemizin çöküşe doğru gittiğine gerçekten inanıyordum, uçurumun kenarındaydı. Ülkemizi kurtaran adam olarak anılmak isterim," cevabını verdi. Trump, başkanlık dönemini ve mirasını gelecek nesiller için özetleyen bu sözlerle mülakatını sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.