ABD Adalet Bakanlığı'nın, kripto dünyasının en büyük platformu Binance ve platformun kurucu CEO'su Changpeng Zhao'yu (CZ) kara para aklama ve yaptırımları delmekle suçlamayı düşündüğü iddia edildi.

İddiayı Reuters gündeme getirdi. Reuters, dört kaynağına dayandırdığı haberinde, ABD'nin 2018'den beri devam eden davada Binance ve CZ'ye kara para aklama ve yaptırımları delme suçlamalarını yöneltebileceğini yazdı. Haberde, Bakanlığın, davayı sonuçlandırmayı ertelemeyi düşündüğü ve savcılar arasında görüş ayrılığı yaşandığı bildirildi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE SUÇ DUYURUSU

Adalet Bakanlığı'nın, Binance'in avukatlarıyla olası bir ikrar anlaşmasını da tartıştığını öne sürüldü. İkrar anlaşmasında, sanık, suçu kabul etmesi karşılığında ceza indirimleri alabiliyor.

Davaya dahil olan bazı federal savcıların, soruşturmada şimdiye dek toplanan kanıtların şirkete ve CZ de dahil olmak üzere bazı üst düzey yöneticilere karşı suç duyurusunda bulunmak için yeterli olduğunu düşündüğü belirtildi.

Hukuk firması Gibson Dunn'da görev alan ve Binance'i temsil eden savunma avukatlarının, son dönemde Adalet Bakanlığı yetkilileriyle bir dizi toplantı yaptığı haberde belirtildi. Adalet Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı, Binance avukatları ise "Adalet Bakanlığı'nın iç işleyişine dair herhangi bir içgörüye sahip değiliz" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım