Poveglia Adası, Kuzey İtalya bölgesinde Venedik ve Lido arasında yer almaktadır.

AVRUPA’YI VURAN VEBA SALGININDAN SONRA ADA AKIL HASTANESİ OLDU

Cumhuriyet’in derlediği habere göre, 1800'lerden 1900'lerin başlarına kadar, ada bir akıl hastanesine dönüştü. Fakat buranın rehabilitasyon dışında her şey için olduğunu herkes biliyordu.

Asistan doktorlar, hastalar üzerinde çok sayıda ölüme ve hastalarda geri dönüşü olmayan hasarlara ve garip deneyler gerçekleştirdi. Bu korkunç deneyler birçok insanın delirip ölmesine, deneyler ve işkenceler yüzünden hayatını kaybetmesine neden oldu. Hatta 1930'larda bir doktorun çıldırması ve kendi canına kıyması da skandal olmuştu. Akıl hastanesi 1968 yılında kapatıldı ve bu kapanışla Poveglia adası terk edildi. Dolayısıyla ada için veba sırasında can verenlerin, akıl hastanesinde ölenlerin ve deliren doktorun hayaletlerinin kuşandığı söyleniyor.

Ada 2014 yılında satışa çıkarıldı, belki de Venedik tarihinde acılarla ve korkunç hikâyelere tanıklık eden bu adayla ilişkisini kesmek istiyordu. Artık yerel balıkçılar bile adadan uzaklaşıyordu. Fakat ada için verilen teklifler oldukça düşüktü. Bu tekliflere olumlu yaklaşan, adayı almak isteyen kimse çıkmadı. Adanın satışı hiçbir zaman yapılamadı ve ada uzun yıllar ziyarete kapalı kaldı.

poveglia

Editör: Gökçe Sevim