Hem Yerel Hem Global Bir Konu Türkiye’nin ve dünyanın gündemini meşgul eden İstanbul depremi, özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra daha da önem kazandı. The Economist gibi prestijli dergiler, İstanbul için olası bir deprem tarihi öngörüyor.

Haber Türk’ün haberine göre, The Economist dergisi, İstanbul depremi üzerine dikkat çekici analizler yayımladı. Dergi, olası bir depremin tarihini ve büyüklüğünü tahmin ederken, şehrin altyapı ve bina durumuna da değindi. “Avrupa’nın en büyük şehri depreme hazır değil” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

Söz konusu haberde sismologların açıklamasına yer verilirken, İstanbul’da 2030 yılından önce 7 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 60’tan fazla olarak açıklandı.

The Economist’in haberinin ardından Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul’da Marmara Denizi içinde 7’nin üzerinde bir deprem olasılığının yüzde 100 olduğunu belirtti, ancak kesin bir zaman vermekten kaçındı.

Özener, bir depremin ne zaman gerçekleşeceğinin öngörülemeyeceğini, ancak Marmara Denizi’nde biriken enerjinin 7.2 büyüklüğünde bir depreme işaret ettiğini söyledi. İstanbul ve çevre illeri etkileyecek bu depremin zamanlamasının bilinmediğini, bu yüzden hazırlıkların acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! 2.turu kıl payı Müsavat Dervişoğlu önde bitirdi

İstanbul’un depreme hazır olup olmadığı sorusuna Özener, şehrin hazır hale geleceğini, finansal zorlukların üstesinden gelinebileceğini ve 31 Mart seçimleri öncesinde birçok adayın bu konuda plan ve projelerinin olduğunu belirtti.

Sosyal medya kullanıcıları, beklenen Marmara depremi konusunda endişelerini dile getiriyor ve çözüm ile proje bekliyor. Bazıları ise İstanbul’u terk etmenin çözüm olabileceğini düşünüyor. Her yeni açıklama sonrası, sosyal medyada tepkiler ve endişeler artıyor.

Kaynak: karar