Zafer Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mutlu Er mal bildiriminde bulunulması üzerine genel başkanı Ümit Özdağ'a çağrıda bulundu. 

Er, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Tüm siyasi partilerin Genel Başkanları , Genel Merkez Yonetimleri , İl Başkanları hatta ilçe başkanları resmi mal varlığı bildirimi yapmalı ... İnsanlar siyasette sadece Milletvekilleri ni hedef almakta Milletvekili olmayan arkadaşlar yolsuzluk içinde olamaz mı?

Örneğin iktidar olmamış bir parti nin ilçe belediye başkanlığı var ise hatta meclis üyeliği olsa dahi orada yolsuzluk olmaz mı ? Veya yıllarca iktidar da olan sonradan parti kuran kişiler var bunların iktidar döneminde ki bürokratlar ile ilişkileri bıçak gibi kesildi mi yani o koltuktan inince çıkar ilişkisi bitiyor mu? veya iktidar da iken gelecek yıllara hazırlık yapmış olamaz mı?

Şeffaf siyaset için tüm partilerin tüm kademeleri ile düzenli olarak mal varlığını açıklamaya davet ediyorum ... Temiz ve Şeffaf siyaset için olmaz ise olmaz budur diye düşünüyorum ..

Buraya 657 ye tabi memurlari STK lari kamu kaynaklı gelir elde etme ihtimali olan tüm siyasiler, memurlar ve STK lari dahil ediyorum ... Ticaret ayıp değil tabiki ticaret yaparak para kazanmışsa zaten belgesi vardır.. Kanunlar çerçevesinde tüm sorumluluklarini yerine getirmiştir.

Ticaret erbablarinin da siyaset içinde olup tecrübelerini mutlaka bu memleket için kullanmalı diye düşünmekteyim... Siyasi partilerin bağış miktarlarindaki yasal kısıntılar kaldırılmalı kamu yararı olarak hizmet veren siyasi parti yardımları vergi matrahından düşürülmelidir hatta.

Bu şekilde temiz siyasetin önündeki tüm engelleri kaldırmalılar diye düşünüyorum. Bu konuda fikirleri de almaktan memnuniyet duyarım.

Editör: Merve Kankan