LGS’de ilk bölüm bitti: Türkçe soruları kolay İngilizce soruları daha zordu
Yayınlanma:
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan merkezi sınava giren öğrenciler ve aileleri, saat 09.30'da başlayan ve 75 dakika süren birinci oturum sınavının heyecanını yaşadı.
LGS kapsamında uygulanan merkezi sınavın ilk oturumu için öğrenciler ve aileleri erken saatlerde sınava girecekleri okullara geldi. Güvenlik kontrollerinden geçen öğrenciler, sınav saatinin gelmesiyle okuldaki yerlerine geçti. Ailelerin de heyecanlı bekleyişi başladı. Saat 09.30'da başlayan birinci oturum 75 dakika sürerken, sınavın 80 dakikalık 2'nci oturumu ise 11.30'da başlayacak.
TÜRKÇE KOLAY İNGİLİZCE ZORDU
Birinci bölümü tamamlanan LGS'den çıkan bir öğrenci, Türkçe sorularının kolay İngilizce sorularının ise daha zor olduğunu aktardı. Öğrencinin ailesi "ne bekliyorsunuz?" sorusuna "O ne yaparsa o. Özgüvenli bir insan olsun, hayatını bir sınavla değerlendirmeyeceğiz" cevabını verdi.
Eğitim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.