Ülkemizde hükümet tarafından her daim ne kadar ekonomik krizin olmadığı söylense de bankalar vatandaşlara faiz yüküyle kredi dağıtmaya devam ediyor. Son gelen rakamlar ışığında Türkiye'de 2.5 milyon vatandaşın kredi borçlarını ödeyemediği kriterlere yansımış durumda.

Ülkemizde AKP tarafından görmezden gelinen ekonomik krizin boyutları bir kez daha gözler önüne serildi. Vatandaşlar alım gücünün düşmesi ile beraber borçlarını ödeyemeyerek icralık oluyor. Bunun için bir başka bankadan yeniden borç alıyor.

Borçlu Sayısı 2.5 Milyon

Bu konuda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, AKP hükümetini sert bir dille eleştirirken borç yapılandırma fonunun bir an önce kurulmasını istedi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından alınan son rakamların oldukça korkunç olduğunu dile getiren Erdoğdu, 2.5 milyon vatandaşın kredi borcu olduğunu ifade ederek acilen bir şeyler yapılmasını belirtti.

Kredi ile birlikte kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısında artış olduğunu ifade eden Erdoğdu, AKP tarafından ekonomik krizin boyutlarının vatandaşlardan saklandığını ve artık bir an önce bir şeyler yapılması gerekliliğinin altını çizdi. Çoğunun işsizlik içerisinde bulunduğunu söyleyerek borçlarını ödeyemediğini belirten Erdoğdu, fon kurulması planlanmasının acile yerine getirilmesinden söz etti.

Editör: TE Bilişim