İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son yaşanan depremde evleri tamamen yıkılan vatandaşlara ne kadar para yardımı yapılacağını söyledi. Soylu, evi çok hasarlı olanlara 41 bin, köy evleri için ise 16 bin lira destek yapılacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Elazığ depremi ile ilgili olarak bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu, yaşanan depremde evleri tamamen yıkılan vatandaşlar için 41 bin lira köy evleri için ise 16 bin lira destek yapılacağını belirtti.

Soylu yaşanan acı felaketin ardından tüm arama kurtarma çalışmalarının deva ettiğini yineleyerek şu ana kadar 45 vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarıldığını 39 vatandaşımızın ise hayatını kaybettiğini söyledi. Son gelen rakamlar ışığında 1000'e yakın bölgede artçı deprem kaydettiklerini belirten Soylu, tüm imkanların seferber edildiğini ve arama kurtarma ekibinde çalışan tüm gönüllü insanlara da şükranlarını iletti.

41 Bin Lira Yardım

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Soylu, barınma alanlarında vatandaşların tüm ihtiyaçlarını giderebilmek adına çalıştıklarını köyleri de ihmal etmediklerini sözlerine ekledi. Depremde hayatını kaybeden hayvanlar içinde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Soylu, bir aksaklık olmaması durumunda halkın değişik faaliyetlerden yararlanması adına çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Evi yıkılanlar için 30 bin lira acil olmak üzere 11 bin lira da kira yardımı yapılacağını toplamda 41 bin lira ödeme geçeceklerini söyledi. Köyler için ise bu rakam 16 bin lira civarlarında olacak.

Editör: TE Bilişim