Elazığ'da yaşanan deprem felaketi sonrasında artan kira fiyatlarına bakanlığın kısa sürede müdahale edeceği belirtildi. Yaşanan depremi fırsat bilen ev sahiplerine yönelik başlatılacak olan bazı yaptırımlar için gözlem ekibi gönderileceği ifade edildi.

Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşlar kendilerine geçici olarak kiralık ev aramaya başlayınca gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Ev sahiplerinin kiraları iki katına kadar çıkarması sonrasında depremzedeler bu konuda bakanlıktan kendilerine destek vermesini istediler.

Takipçisi Olacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı ilk açıklamasında deprem bölgesinde yaşanan kira artışlarında bunu takip edeceklerini ve savcılardan gelecek olan emirler doğrultusunda en kısa zamanda gerekenin yapılacağını belirtti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremle birlikte bölgede çoğu ev kullanılamaz hale gelmiş ve yıkılmıştı. Elazığ'da yaşanan konut sıkıntısı ile depremzedeler kendilerine yeni bir ev arayışı içerisine girmişlerdi. Ancak depremi fırsat bilen ev sahipleri kira fiyatlarını iki katına kadar çıkarınca olanlar oldu. Depremzedeler bu durumu yetkililere kadar ileterek kendilerine yardım edilmesini isterken ev sahiplerini daha fazla insaflı olmalarını istedi. 

Editör: TE Bilişim