TBMM'ye sunulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'müjde' olarak duyurduğu yeni ekonomi paketinde yüzde 20 olan kurumlar vergisinin yüzde 25’e çıkarılması öngörüldü. Teklifteki maddeler ile yeni zamlara kapı aralandı.

Korona virüs salgınından yoğun şekilde etkilenen işletmelere ve yurttaşlara yeterli desteği sunmayan iktidar, TBMM’ye sunduğu yeni ekonomi torbası ile kurumlar vergisini artırdı ve yeni zamlara kapı araladı. Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; ayrıca ücretsiz izne yollananlar için günlük 50 TL destek miktarı belirlendi. Teklifle ayrıca hacizli malların satışı kolaylaştırıldı. Erdoğan’ın “müjdelediği” yeni ekonomi paketi, TBMM’ye sunuldu. Teklifle, yüzde 20 olan kurumlar vergisinin yüzde 25’e çıkarılması öngörüldü.

'AYLIK 1500 TL'

İktidarın bir diğer "hizmeti" ise kısa çalışma ödeneği son bulması nedeniyle ücretsiz izne yollanması beklenen on binlerce işçi için oldu. Buna göre, Nisan ve Mayıs aylarında yiyecek, içecek hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde ücretsiz izne yollanan işçiler için günlük 50 TL'ye denk düşen aylık bin 500 TL destek ödemesi yapılacak. AKP’nin teklifindeki bir diğer düzenleme ile de hacizli mallar üçüncü kişilere elektronik ortamda satılabilecek.

CEZAEVLERİNDE ELEKTRONİK MEKTUP

Salgın hastalık sürecinde iletişim hakları kısıtlanan tutuklu ve hükümlüler için yeni bir iletişim yöntemi hayata geçirilecek. Ekonomi alanındaki torba kanun teklifine eklenen yeni düzenlemeler ile cezaevlerindeki mahpusların elektronik ortamda mektup alıp göndermelerine imkan sağlanacak.

YAZIŞMALAR DEPOLANMAYACAK

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklifin yasalaşması durumunda, mahkumlar hem yakınlarıyla hem de avukatlarıyla elektronik ortamda iletişim kurabilecek. “E-mektup”ların bazıları istenirse saklanabilecek ancak bunlar üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşılamayacak. Mahpusların avukatları ile yaptığı e-yazışmalar ise depolanamayacak ve anında imha edilecek.

Editör: TE Bilişim