İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sör Jon Cunlife, yatırımcıları uyararak Bitcoin'in fiyatının değişebilir olduğunu ve değerinin sıfırlanabileceğini anlatıp uyardı. Açık ara en popüler ve en iyi bilinen kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) için İngiltere Merkez Bankası da bir noktada ‘değersiz’ hale gelebileceğini belirterek kriptoya yatırım yapanların her şeyi kaybetmeye hazır olmaları gerektiği konusunda uyardı.

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sör Jon Cunlife, yatırımcıları uyararak Bitcoin'in fiyatının değişebilir olduğunu ve değerinin sıfırlanabileceğini anlatırken, "Endişe yaratan nokta, kripto para finansal sisteme entegre edildiğinde, büyük çaplı bir fiyat düzenlemesi gerçekleşebilir ve bu da diğer piyasalarla birlikte sabit finansal piyasa aktörlerini gerçekten etkileyebilir" dedi.

Bankanın medya ve hisse sahipleriyle ilişkiler bölümünden Thomas Belsham ise salı günü yayımladığı yazısında "Sorun, geleneksel para birimlerinin aksine Bitcoin'in kendisi haricinde başka şeylerin fiyatlandırılmasında kullanılmaması. " ifadelerine yer verdi. Ayrıca Belsham bu ifadeleri kullanırken buna ek olarak Bitcoin’in sınırlı doğasını hatırlatarak 21 milyondan fazla Bitcoin çıkarılamayacağını ve Bitcoin’in eninde sonunda değersiz hale gelebileceğinin de altını çizdi. Uzmanlar şu ana kadar yaklaşık olarak 18,9 milyon BTC, yani başka bir deyişle toplam arzın yüzde 90'ı çıkarılmış durumda olduğunu belirtirlerken Belsham yine de bu sistemin sürdürülmesinin zaman içinde giderek zorlaşabileceğini kaydediyor.

DÜNYADA BITCOIN İLE İLGİLİ SON DURUM NEDİR? RİSKLERİ ÜLKELER NASIL GÖRMÜŞTÜ?

Geçtiğimiz ay 68 bin 900 dolara ulaşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Bitcoin'in düşüşü devam edecek gibi. 3 aylık hareketli ortalamasının altını gören Bitcoin için İngiltere'den çarpıcı bir uyarı geldi. İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sör Jon Cunlife, yatırımcıları uyararak Bitcoin'in değerinin sıfırlanabileceğini söyledi. İsveç, tüm Avrupa'yı çevresel kaygılar nedeniyle kripto madenciliğini yasaklamaya çağırırken, Çin de geçtiğimiz aylarda tüm kripto işlemlerini yasa dışı ilan etmişti. Buna karşılık El Salvador ise Bitcoin'i resmi birim olarak kabul eden ve BTC'ye dayalı bir şehir inşa etmeyi planlayan ilk ülke olmuştu.

Editör: TE Bilişim