Türkiye’deki saadet zinciri uygulamasıyla 100 milyon TL’lik vurgun!

Türkiye’deki saadet zinciri uygulamasıyla 100 milyon TL’lik vurgun!
Mobil uygulamasıyla hizmet veren Hik Online isimli uygulamanın, sanal bir çevrim içi saadet zinciri olduğu iddia ediliyor. İşte detaylar...

Ülkemizde yaşanan çevrim içi saadet zinciri vakalarıan bir yenisi daha eklenmiş gibi görünüyor. Hik Online isimli saadet zinciri uygulamasına yüksek kâr elde etmek için üye olan Selmany Ay ismindeki bir vatandaş, toplamde 100 milyon lirayı bulan bir vurgun yapıldığını iddia etti.

Saadet zinciri, şimdi de mobil platformlarda

Cumhuriyet’in haberine göre, Selman Ay isimli vatandaş, yüksek kar elde etmek için üye olduğu Hik Online isimli uygulama aracılığıyla dolandırıldı. Uygulamanın 15, 60, 180 ve 365 günlük periyotlarla kar payı verme iddiasında bulunduğunu belirten Ay, kısa dönemler içerisinde yatırdığı paradan kâr elde edebildiğini söyledi.

Son olarak 5 bin TL yatırıma 5 bin TL bonus vaadine inanarak para çekme talebinde bulunan Ay, yoğunluktan dolayı bir gecikme yaşandığını ve devletin aldığı yüzde 5’lik verginin ödendiği taktirde ödemenin alınabileceği yönünde bir yanıt aldı. Selman Ay, daha sonrasında bu yüzde 5’lik tutarı da yatırdığını ve daha sonrasında hesabına para girişi sağlanmadığını, akabinde de saadet zincirinin işletildiği gruplardan engellendiğini söyledi.

Selman Ay’ın avukatı Yıldırım Marangoz da konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marangoz, Türkiye çapında 400 binden fazla mağdur olduğunu tahmin ettiğini ve ülkenin her yerinden farklı suç duyuruları geldiğini açıkladı.

Dolandırıcıların üyelerde güven oluşturma amacıyla, kısa vadede küçük miktarda ödemeler yapıldığını, daha sonrasında üyelerin bu güvenle yatırdığı büyük meblağlar sisteme geçtikten sonra hesaplarının tamamen kapatıldığını açıkladı. Marangoz, şu an için net bir rakam vermenin zor olduğunu söylese de ülke genelinde 100 milyon TL’nin üstünde bir vurgun yapıldığını iddia etti.

Peki sizler yaşanan bu durum ve Hik Online hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.