Yaptırım kararı sonrası dolarda son durum
Yayınlanma:
ABD'nin Türkiye'ye yönelik açıkladığı yaptırımların düşük tonda olması dün kurun 5.90'ın altına inmesinde etkili oldu. Kur, bu sabah ise, 5.92 seviyelerinde güne başladı.
Dün ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Twitter üzerinde Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor açıklamasıyla kur 5,93 seviyesine kadar çıkarak son 1,5 ayın zirvesini görmüştü.
ABD Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar açıkladı. Çelik tarifelerinin yüzde 50'ye kadar artırılacağı, 3 bakan ve 2 bakanlığın da yaptırım listesine alındığı duyurdu.
Dolar/TL yaptırımların açıklanmasının ardından bu sabah 5,90'ın altına gevşedi, kur 5,86'ya kadar geriledi. Yaptırımların düşük tonda olması nedeniyle kurun sert tepki vermediği belirtiliyor.
Saat 07:00 itibari ile dolar kuru 5,92 TL’den işlem görüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.