UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Turuncu-lacivertlilerin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçı olan İstanbul'daki Maccabi Netanya karşılaşması ile ilgili 'Gölge Antrenörlük' durumu hakkında alındığı vurgulanan karar uyarınca, Emre Belözoğlu'nun UEFA müsabakalarında herhangi bir teknik direktörlük faaliyeti gerçekleştirmekten men edildiğini duyurdu.

KRİTERLERİ YERİNE GETİRENE KADAR GEÇERLİ

Emre Belözoğlu hakkındaki bu kararın, kendisinin ilgili yönetmeliklerde öngörülen kriterleri yerine getirene kadar geçerli olacağı ifade edildi. Öte yandan başarılı çalıştırıcıya genel davranış ilkelerinin ihlali nedeniyle uyarı cezası da verildi

Başakşehir Kulübü’ne aynı gerekçeden dolayı 10 bin euro para cezası kesildi. Başakşehir'e ayrıca Netanya ile deplasmandaki karşılaşmanın geç başlamasındaki sorumluluğundan dolayı da 10 bin euro para cezası verildi. Antrenör Erdinç Sözer'in de bu sebepten dolayı uyarıldığı belirtildi.

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN SERT AÇIKLAMA

Netanya maçından sonra UEFA bize bir yazı gönderdi. Benim A lisansım olduğunu ve sahada birinci teknik direktör gibi davrandığım için 10 bin euro ceza aldım. 4 gün önce oynadığımız maçta da ben kulübedeydim. Sanki ben kulübenin içinde değilmişim gibi bir algı oluşturuluyor. Avrupa'da 6 maçın 4'ünü kazanmış bir takımın başında hocası yokmuş gibi davranmanın anlamı yok.

Editör: Gökçe Sevim