Özel günlerin vazgeçilmezi olan fotoğrafların ideal boyutta, kalitede olması ve onlarca yıl aynı kalitede kalması için fotoğraf kağıdı çok önemli. Hem profesyonel fotoğrafçılar hem de baskı merkezleri için önemli olan fotoğraf kağıdı kalitesi, evde amatör olarak baskı alanlar için de önemli. En iyi fotoğraf baskısını almak için hem makinenin hem de fotoğraf kağıdının doğru standartlarda olması gerekiyor.

Fotoğraf Kağıdında Ebat Seçimi

Fotoğraf kağıdı satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk konu, kağıdın ebat ve modellerinin fotoğraf baskı makinesi ile uyumlu olması. Profesyonel dijital baskı merkezleri ve ev tipi baskı makineleri için tercih edilen bu ürünlerde, en yaygın boyutlar A3, A4, A5 ve A6’dır. Baskı alınacak fotoğrafların ebatı ile uyumlu bir seçim yapmak, baskı kalitesini etkiler. Çok büyük baskılar için A6 fotoğraf kağıdı tercih edilirken, küçük fotoğraf kağıdı ihtiyacında ise 10 x 15 kağıtlar tercih edilebilir. A6 fotoğraf kağıtları genellikle çerçeveletip asılan fotoğraflar için kullanılır.

En İyi Fotoğraf Kağıdı Hangisi?

Fotoğraf kağıdı satın alırken en yüksek baskı kalitesini almak için doğru ürün seçimi çok önemli. Bu nedenle yazıcıyla uyumlu fotoğraf kağıdı tercih edilmeli. HP ile ya da Epson ile uyumlu fotoğraf kağıdı modelleri baskıda en iyi sonucu verecektir. Rulo ve yaprak fotoğraf kağıdı seçimlerinde, ebata ek olarak gsm ağırlığına da dikkat edilmeli. Genel olarak kağıt ağırlıkları 640 gsm ile 40 gsm arasında değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle en iyi fotoğraf kağıdı hangisi sorusunun yanıtı marka model, ebat, kağıt türü ve çözünürlük kriterlerine göre değişebilir.

17 yaşında Türk kelimesini duyup Müslüman oldu! 17 yaşında Türk kelimesini duyup Müslüman oldu!

Fotoğraf Kağıdında İndirimli Fiyatlar

Fotoğraflar, en özel hatıraları sonsuza kadar sakladığımız özel parçalardır. Bu nedenle fotoğraf kağıdı satın alırken yalnızca kaliteli markaların orijinal ürünlerinin yer aldığı platformlar tercih edilmeli. Profesyonel baskı çözümleriyle öne çıkan Sarfet, en iyi fotoğraf kağıdı ürünlerini internete özel indirimli fiyatlarla sunuyor. A3’ten A6’ya yüksek kağıt kalitesine sahip ürünlere ek, B6 fotoğraf kağıtları da yer alıyor. Sarfet’te yer alan yaprak fotoğraf kağıdı ve rulo fotoğraf kağıdı seçenekleri, tüm ihtiyaçlara hitap ediyor. Sarf malzemeleri satış sitesinde aynı zamanda Epson, Canon ve HP gibi markaların ürünleri bulunuyor.

Editör: Yadigar Hanım