3 sanıklı davada savcılığın kapsamlı bir delil değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Altaylı’nın FETÖ’nün karar alma mekanizması içerisinde yer aldığı ifade edilen mütalaada ayrıca sanığın, ABD istihbarat örgütü CIA ile ilişkide olan kişilerle de irtibatta olduğuna dikkat çekildi.

İDDİANAMEDEN BAZI BÖLÜMLER ŞÖYLE: 

"Dosyaya giren dijital delillerin sanık tarafından kabul edilmediği, sonradan oluşturulduğu yönünde iddialar olsa da bunun doğru olmadığı, elde edilen dijital delillerin gerek fiziki yapısı gerekse içeriği itibarıyla bir tahrifat ve değişikliğe uğramadığı teknik olarak tespit edildi.

Enver Altaylı, FETÖ’nün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan ile ilişkisini ispatlayan FETÖ lideri Fetullah Gülen’e yazdığı içinde övücü ifadelerin yer aldığı mektup, aynı mektupta Kaşif Kozinoğlu ve dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a ilişkin değerlendirmeleri, FETÖ üyeleri ile telefon trafiği, Özbekistan ve Kazakistan’da FETÖ okulları açılması için gösterdiği çabalar mevcuttur. 

Sanığın cep telefonunda, 'RF Silahlı Kuvvetler İdaresi Altında Suriye Silahlı Kuvvetlerin Türkiye Sınırı Yakınlarında Aşamalı Eylem Programı' başlıklı bir belgeye ulaşıldı. Söz konusu belge Rusya İstihbarat Teşkilatı’na ait olduğu tespit edildi. Resmi istihbarat görevi olmayan sanık bu tür gizli istihbarati belgelere ve bilgilere nasıl ve niçin ulaşmaktadır.

Enver Altaylı’nın bilgisayarında ele geçirilen belgelerde, bir dönem ABD gizli servisi CIA için çalıştığı anlaşılan Michael Semple ile ortak yazdığı dokümanlar mevcuttur. Bu dokümanlarda, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmaların itibarsızlaştırmaya çalışıldığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın sanık tarafından kendi imkânları ile takip ettirildiğine ilişkin değerlendirmeleri bulunduğu yer almaktadır. Sanığın farklı algı yaratacak dokümanların oluşturulma sürecinde yer aldığı açıktır. 

Enver Altaylı faaliyetleriyle ilgili doğrudan FETÖ lideri Fethullah Gülen’e mektup yazarak bilgi verdiği, darbenin örgütle bir alakası olmadığına ilişkin propaganda dokümanlarında karar alıcı olarak yer aldığı açıktır."

Editör: TE Bilişim