Dünya standartlarındaki pistleri, modern tesisleri, konaklama ve kolay ulaşım imkanlarıyla uluslararası alanda pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi'nde, FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası (SNX) heyecanı yaşanacak. Dünya şampiyonunun belirleneceği Erciyes KışFest'te Türkiye ATV ve Motosnow Kupası da yapılacak.

"Erciyes'e gel"
Uluslararası Motosiklet Federasyonu'nun (FIM) en prestijli ekstrem spor organizasyonları arasında yer alan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş tarafından Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun desteğiyle gerçekleşecek. SNX Türkiye adıyla düzenlenecek etkinliğin tanıtımı için özel bir klip de hazırlandı. Erciyes'e özgü düzenlenen ve 'Erciyes'e gel' adı verilen şarkının klibinde Erciyes'in güzellikleri, kar motosikleti yarışlarından görüntüler, pistlerden ve sporseverlerden detaylar yer aldı. Özellikle gençlerin beğenisini alan şarkıda Erciyes Kayak Merkezi’nin keyifli ortamı hem şarkı hem şiirsel bir dille ifade ediliyor.

Yaklaşık 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak
FIM tarafından İsveç, İsviçre, Finlandiya, Norveç gibi Avrupa'nın en iyi kayak merkezlerinde yapılan SNX-Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, 2023 yılında Erciyes Kayak Merkezi'nde özel olarak hazırlanan pistte gerçekleştirilecek. bin 350 metrelik parkurda yer alan atlama rampaları ve zorlu virajlardaki yarışlar ABD'de CBS Sport, Avrupa'da Sport TV Network ve Eurosport, Asya ve Güney Amerika'da da Fox Sport kanalları aracılığıyla tüm dünyayla buluşacak.

Editör: Bumin Kağan Muti