Millet İttifakı’nın çözülmesine rağmen, parti içi analizler “muhalif seçmenin bölünmediğini” gösteriyor. Muhalif seçmenin, AKP’ye karşı olan en güçlü adayın etrafında birleşme ihtimali yüksek olarak değerlendiriliyor. Yerel seçimler yaklaşırken, analizler ve kulis haberleri ardı ardına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara için yeni bir kampanya talep ettiği iddia ediliyor. AKP’deki analizlerin büyük bölümü, Yeniden Refah Partisi’nin oluşturacağı dezavantaj üzerine yoğunlaşıyor. Farklı bir görüş ise muhalif seçmenle ilgili ortaya atılıyor. Parti içi analizlere göre, Millet İttifakı’nın dağılmasına karşın “muhalif seçmenin parçalanmadığı” yönünde. Muhalif seçmenin, AKP’ye karşı duran en güçlü adayı destekleme eğilimi olduğu düşünülüyor.

Muhalefet parçalanmış ama seçmen parçalanmamış

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Seçmenin durumu söz konusu olduğunda, partide yapılan ilginç analizlerden biri muhalif seçmenle ilgili. Millet İttifakı’nın sona erdiğini ve bunun yerel seçimlerde sonuçlarını göstereceğini söyleyenlere karşı, bazı AKP’lilerin verdiği cevap çok farklı; “Parti ittifakları son bulmuş olabilir ama muhalif seçmen son bulmadı ve seçim günü yaklaştıkça daha da birlik olabilir…” Zaten siyasi kulislerde seçimin Erdoğan karşıtlığı ile Erdoğan yanlılığı arasında geçeceğini söyleyenler de çok. Ankara için yeni kampanya Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara çalışmalarından memnun olmadığı da iddia ediliyor. Nuray Babacan yazısında şöyle diyor: “Erdoğan Ankara kampanyası için yeni projelerin hazırlanmasını ve yeni ajanslarla işbirliği yapılmasını istemiş. Ankara için Turgut Altınok ile birlikte çalışacak yeni bir kampanya ekibi kurulmuş. Ankara’da Mansur Yavaş’ın tüm anketlerde açık farkla önde olmasına rağmen sıkı çalışarak farkı kapatacaklarını savunanlar var. AKP’de, Mansur Yavaş’ın bağımsız aday gibi hareket etmesinin CHP’lileri kızdıracağı hesaplanıyor…”

Kaynak: Haber Merkezi