Yandaş TV kanalları birer birer Muharrem İnce’ye ekranlarında yer vermeye başladılar. Belirli yerlerden emir almasalardı, içinde yaşadığımız kritik seçim sürecinde kolay kolay yer veremezlerdi. Tıpkı Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve diğerlerine yer vermedikleri gibi. Burada eşit yayın politikası izleyen Fox TV ve Halk TV, Kanal B’ yi ayrı tutuyor kutluyorum.

Sol seçmen oyu yaklaşık 35-40, sağ seçmen oranı 60-65 civarındadır. Erdoğan kendisine rakip olarak İnce’yi seçerken, en büyük korkusu Meral Akşener’i ise görmezlikten geliyor.

ERDOĞAN AÇISINDAN

Belirlenen strateji sağ seçmenden oy alacak adayın 2. Tura çıkmasına engel olmak. Özellikle CHP’li seçmenin sempatisini kazanan Akşener’in, 2. Tura kalması, CB. seçiminin kaybedilme ihtimalini getiriyor. Çünkü Meral Akşener yüzde 28 lerde olan CHP seçmenine ek olarak, MHP’den yüzde 65-70 civarında oy alırken, özellikle sağ seçmenin göz kırptığı Saadet Partisinden de büyük oranda destek görecek ve toplamda alacağı yüzde 55-60 civarındaki oy oranı ile AK Partiye darbe vuracak. Bu korku karşısında izlenecek politika Muharrem İnce’nin parlatılması olarak belirlenmiş.

İNCE’YE YER VERİLİYOR

Çünkü sağ seçmenden oy alma ihtimali Akşener’e göre daha düşük ve özellikle AK Partiden Akşener için kopması beklenen kadın oyların, İnce’ye gitmesi beklenen düzeyde olmayacak. Her ikisi de birbirinden değerli 2 adayı saf dışı bırakmak için, yandaş kanallarda İnce’ye yer verilecek, Akşener’e baskı uygulanacak ve abuk subuk olduğu sonradan ortaya çıkacak anket programları ile toplum konsolide edilecek. Akşener’in oyları 10-15’lerde düşük gösterilirken, İnce’nin oyları 30-35’lere çıkarılacak, Saadet 1-2 gibi yok gösterilerek 2. Turda İnce’nin kalması planı devreye sokulacak.

Meral Akşener, sevgi dili, sempatik ve samimi tavırları, özellikle kadın seçmen, gençler ve çalışan kesim üzerinde kararlı devlet adamlığı görüntüsü ile daha güven verici bir politika izleyerek, onların güvenlerini kazanıyor. Anket firmaları, görüşlerinin sonunda kendi itibarlarını korumak için 15-20lerde henüz karar vermemiş seçmen var ve İYİ Parti yeni kurulduğu için oylarını tahminde zorlanıyoruz cümlesini kuruyorlar.

ANLAMSIZ

Recep Tayyip Erdoğan, anlamsız olan ‘sen 2. Tura kalamazsan istifa edecek misin’ sorusunu Muharrem İnceye neden sorsun? İnce 2. Tura kalmazsa istifa edeceği milletvekilliği olmadığı gibi, CB. Şapkası da olmayacak. Onun için kendi rakibini 2. Turda oy potansiyeli açısından daha zayıf gördüğü Muharrem İnce’yi parlatıp kendisine rakip seçiyor.

METAL YORGUNU MU?

Bu seçimlerde AK Parti ve Erdoğan’ın izlediği seçim politikası diğerlerine göre çok cılız kalmaktadır. Kıraathane Projesi, prompter arızasında konuşamayıp uzun süre sessiz kalan ve konuşmalarda yapılan gaflar seçmende acaba metal yorgunluğu daha da mı arttı sorularına neden olmaktadır.

AKŞENER Mİ İNCE Mİ?

Toplumda ise ilk ikiye eğitimci ve bilim insanı olan Meral Akşener ve Muharrem İnce’nin kalabileceği konusu hiç işlenmiyor. Kadınlara ve gençlere önem veren, parlamenter sistemi savunan, hukukun üstünlüğüne önem veren, refah seviyesini daha üst seviyelere taşıma iddiasında olan, uzay üssü, teknoloji, fizik, kuantum gibi konulara önem veren liderler mi kazanmalı yoksa ben halimden memnunum işim aşım var eskisi mi? Ne dersiniz? Enterasan bir seçim dönemi yaşıyoruz…

Mutlu Bayramlar…