Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinede görevlendirmediği eski bakanların akıbeti merak ediliyordu. Kulislerde Erdoğan'ın eski bakanları görevlendireceği makamları konuşuluyor.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre, eski bakanlardan bazıları yerel seçimlerde belediye başkanı olarak aday gösterilecek, bazıları ise TBMM komisyonlarında görevlendirilecek.

BÜYÜKŞEHİRLERİN BELEDİYE BAŞKANLIKLARINA HAZIRLANIYORLAR

Eski bakanlardan en fazla önde olan ve parti içinde de sevilen isimlerden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un adı AKP'nin kaybettiği İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için geçiyor.

Antalyalı olan eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ise Antalya Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği belirtiliyor. 

Belediye başkanı seçilemeyen milletvekili, yeniden Meclis’e dönebildiği için her iki isim için de risk bulunmuyor.

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın isim TBMM Milli Savunma Komisyonu için ikna edilmeye çalışıldığı konuşulan kulislerde, eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş için de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı düşünülüyor. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ise Meclis Başkanvekilliğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kulislerde en çok konuşulan isimlerin başında ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geliyor. Kendisine verilen hiçbir görevi kabul etmeyeceği konuşulan Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği, İstanbul olmazsa Ankara’ya razı olacağı konuşuluyor. Soylu için 3-5 yıl sonra siyasi liderliğe soyunacağı öngörülüyor.

ATAMALAR BAYRAMDAN ÖNCE YAPILACAK

Eski bakanlara yönelik yapılacak görevlendirme ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Bayramdan önce, Meclis’teki tüm görevlere atama yapılmış olacak.

Erdoğan, daha önce eski bakanlarla ilgili değerlendirmeyi kendi yapacağını söylediği için parti grup yönetimi konuya hiç girmedi. Milletvekilleri komisyonlarda uzmanlık alanlarına göre görevlendirilecek.

Editör: Yadigar Hanım