İBB'nin 2050 vizyonunda açıkladığı, “Kentsel Yapılı Çevre, Ulaşım ve Altyapı” ve “Ekonomi ve Kalkınma” başlıklarının en önemli örneklerinden biri olan Cebeci Lojistik Merkezi’nin açılışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. İmamoğlu, Tuzla’da da güçlü bir lojistik merkezi kuracaklarını söyledi.

Kızılay Genel Müdürü üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen İmamoğlu şunları söyledi:

 Her bir kurum ne kadar güçlüyse, devlet o kadar güçlüdür. Kızılay Genel Müdürü ne kadar güçlüyse, ne kadar güvenilirse, Cumhurbaşkanı da o kadar güçlü ve güvenilir hale gelir. Bu çok önemlidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynı kavrama sahiptir. Biz ne kadar güçlüysek, devletimizi de o denli güçlendiren bir mekanizmanın önemli bir parçası oluruz.

 İşte AFAD Genel Müdürü ya da AFAD süreci ne kadar işinin ehli bir biçimde yönetiliyor ve bir sisteme sahipse, evet, Cumhurbaşkanı da işte o kadar işinin sahibi ve güçlü olarak hissedilir. Devlet zinciri böyledir. Devlet, en zayıf halkası kadar güçlüdür. Biz, bu bütüncül organizasyon şemasına, inanınız her aşamasında, her boyutunda böyle bakıyoruz. Büyükşehir Belediyemize de böyle bakıyoruz.

Devlet dediğin, vatandaşına karşı değil, afetlere karşı güçlü olur. Devlet, vatandaşına karşı gücünü gösteren değil, afetlere karşı gücünü gösteren ve hazırlıklı olduğunu hissettiren, hepimiz için kutsal bir yerde durur. Devlet; krizlere, sorunlara karşı güçlü olur.

Editör: Gökçe Sevim