Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'nin çocuk sayısını az bularak, "Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 beş tane" sözlerine tepkiler devam ederken, Erdoğan ilk kez konuştu.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin rozetini takarken Çelebi ve eşinin çocuk sayısını az bularak, “Sayıları artırmak lazım. Allah'tan isteyelim… Devam… Çocuk çok önemli… Bak PKK'nın beş tane on tane on beş tane…” diyen Erdoğan, tepkiler üzerine Azerbaycan dönüşü uçakta açıklama yaptı.

"EN AZ ÜÇ ÇOCUK DİYORUM ZATEN"

Erdoğan, gazetecilerin “Kürtleri mi kastettiniz?” sorusuna, “Ben her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Böyle bir şeyi hiçbir zaman gizlemedim zaten. Orada da söylediğim çok açık ama onların istismarı bitmez. Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok.” cevabını verdi.

Erdoğan’ın uçakta yaptığı açıklamalara yönelik diğer başlıklar şöyle:

LEFTER'İ KALECİ OLARAK TANITAN ADAMDAN BİR ŞEY OLMAZ

(Kılıçdaroğlu’yla yaşadığı adaylık polemiği) Böyle sağa sola topu atmakla işi kurtaramaz. Zira futbolu ondan çok çok iyi bilirim. O, bu işin çok acemisi. Kim kalede, kim orta sahada, kim geri dörtlüde veya kim forvette oynaması gerekir bunu bilmez. Lefter'i kaleci olarak tanıtan bir adamdan bir şey olmaz.

“İŞVEÇ BAŞBAKANINA RANDEVU VERİN, GELSİN” DEDİM

(İsveç'in haklarında 3'er kez müebbet istenen firari FETÖ’cülere ev sahipliği yapması) İsveç'in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza “randevu verin, gelsin” dedim. Ülkemizde kendisiyle bu konuları da görüşürüz. Bizim bu noktadaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım.

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLEİMİZE TAVİZSİZ SAHİP ÇIKIYORUZ"

(“Muhafazakâr devrimciyim” ifadesi) Biz muhafazakâr devrimciyiz. Milli ve manevi değerlerimize tavizsiz şekilde sahip çıkan; haklarımızı, menfaatlerimizi her şartta koruyan yanımızla muhafazakârız. Ülkemiz için eser ve hizmet siyasetinden demokrasi, hak ve özgürlüklere, her alanda devrim niteliğinde adımlar atan; dünyadaki zulme ve adaletsizliklere itiraz eden yanımızla da devrimciyiz. Yakıp yıkan, taş üstüne taş koymayan sözde devrimciliğin aksine; kendi medeniyetinin değerlerinden yana olarak sürekli okuyan, çalışan, üreten, imar eden, geliştiren ve atılım içinde olan gerçek bir devrimciliktir bu. Muhafazakâr devrimcilik işte budur.

"F-16 GÖRÜŞMELERİ İÇİN YAPILACAK NE VARSA YAPTIK"

(ABD ile F-16 görüşmeleri) Olumlu şekilde sonuçlanması için yapılacak ne varsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Fakat diğer taraftan da dünya pazarı geniş, dolayısıyla çeşitli çözümler de mevcut. Bizim için tek çıkış yolu Amerika değildir. Gerektiğinde aynen S400’lerde olduğu gibi biz Amerika’nın dışında da alternatiflerle görüşüyoruz. Oralardan da bu işin temini yoluna gideriz.

"BAŞÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ GENİŞ BİR ANAYASAL ÇALIŞMA YAPTIK"

(Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği) Arkadaşlarımızla gerek ilgili kamu görevlileri gerek akademisyenlerle geniş bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı da arkadaşlarımız nihayete erdirdiler. En son dün akşam da bana sundular. Kısa zamanda bunu da kamuoyuna inşallah sunacağız.

Editör: Yadigar Hanım