Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde, AKP'ye mensup bazı belediye başkanlarının, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verdikleri anlaşıldı. Bu durum, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu kişilerin kim olduğunun belirlenmesi için talimat vermesine neden oldu. Eğer isimler belirlenemezse, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevinden ayrılması bekleniyor.

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu, CHP'nin TBB adayı oldu. 5 Haziran'daki seçimde, İmamoğlu AKP'nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı ve 515 oy alarak Genç'in 250 oyuna karşı zafer kazandı. İmamoğlu'nun listesinde DEM Partili iki ve YRP ile İYİ Partili birer isim yer aldı.

Politikyol'un haberine göre, seçim sonrasında İmamoğlu'na AKPli isimlerin de destek verdiği belirlendi. Bu gelişme üzerine Erdoğan, partinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek duruma sert bir tepki gösterdi ve söz konusu belediye başkanlarının tespit edilip, savunmalarının alınmasını istedi. Yılmaz, Erdoğan'a kısa sürede isimleri belirleyip bildireceğini ifade etti.

CHP'nin TBB seçimlerinde 448 delegesi bulunurken, toplam delege sayısı seçilmiş delegelerle birlikte 868'e ulaşıyor. DEM Parti'nin 64, YRP'nin 15, MHP'nin 56 delegesi var. AKP'nin ise 277 delegesi bulunuyor. MHP'nin seçimlere katılmaması ve YRP ile DEM Parti'den bazı isimlerin seçimlere katılmaması nedeniyle, İmamoğlu'nun aldığı oy sayısının CHP'nin delege sayısından fazla olması, AKPli delegelerin İmamoğlu'na oy verdiğine işaret ediyor. İmamoğlu'nun aldığı oy ile CHP delegeleri arasında 67 oy fark varken, AKP delegeleri ile Genç arasındaki oy farkı ise 27.

Kaynak: Haber Merkezi