Partisinin genel merkezinde önceki gün düzenlediği MYK toplantısında “Muhalefetle daha sık bir araya gelin, muhalefeti dinleyin” talimatı verdiği belirtilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim’de açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesinin de vatandaşlara anlatılmasını istediği öğrenildi. Erdoğan’ın, kurmaylarına, “Birlik ve beraberlik mesajı verin” uyarısında bulunduğu da ifade edildi. 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Erdoğan’ın toplantıda öncelikli konularından birinin 28 Ekim’de açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesi olduğu kaydedilirken, kurmaylarına şu değerlendirmeyi yaptığı belirtiliyor:

“Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizde de açıkladık. Dedik ki ülkemizi herkesin birbirini dinlediği, anladığı, birbirine saygı duyduğu bir yer haline getirelim. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu anlatalım. Birlik ve beraberlik olalım ki Türkiye’yi de ikinci yüzyılda zirveye taşıyalım. Bu nedenle sizler de Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizi, yurttaşlara anlatmalısınız. Birlik ve beraberlik vurgusunu yapmalısınız. Muhalefetle daha fazla bir araya gelip, diyalog kurmalısınız. Muhalefetin eleştiri ve önerilerini de dinlemelisiniz. Bu devletin hepimizin devleti olduğunu anlatmalısınız.” 

Editör: Yadigar Hanım