Akşener şunları ifade etti "Sayın Erhan Usta'nın aramıza katılmasının tescillendiği bir gün. Davetimi kabul etti ve aramıza İyiler ailesini ve ben cesurlar hareket ediyorum cesurlar ailesine katıldı.

Kendisine teşekkür ediyorum huzurlarınızda Erhan Usta'yı burada bulunan herkes benden daha eski tanıyor ama ben ilk defa 2015'te seçimlerine giderken Sayın Bahçeli'nin ekonomik programını o seçimdeki ekonomik programını onun lansmanını yaptığı gün tanımıştım.

Yan yana oturtmuşlar da bizi çok şaşırmıştım, genellikle dönemlerde meclis başkanvekilliği sıfatına rağmen ön sıranın en sonuna oturturlardı beni. Neden olduğunu bilmiyorum.

Erhan Bey bu tarafta ben bu taraftayım bir genç arkadaş kalktı dedi ki “Başkanım siz böyle geçin” o zaman Zarif ve nazik bir insan gördüm karşımda.

Elinde kağıtlar var gerçekten çok güzel projelerin yer aldığı bir program okunuyor hem de bir konuşma başlatmak için kendisine sordum. İsmini biliyorum da hani öğrendik. Fakat fizik olarak ilk defa ben görüyorum."

Bu tür adımlar gerçekten çok kolay olmayan adımlardır. Bir şekilde aidiyet hissedersiniz, daha sonra tekmelendiğinizi hissedersiniz. Zaman zaman hakarete, iftiraya uğrarsınız sonra böyle hissedersiniz.

Değer miydi bunlara? Bunları burada olanlar yaşadı. Sayın Erhan Usta kardeşim, kişi olarak değdiğine inanıyorum. Bir süre sonra değeceğini göreceksin.

Gerçekten inanılmaz zorlu bir yolculuk. Ama o iç hesaplaşmayı yaptığınız zaman iyi ki bu yolculuğa çıkmışım, iyi ki İYİ Parti kurulmuş.

Eğer İYİ Parti kurulmamış olsaydı, Türkiye’de neler konuşulurdu? Bugün eğer işsizlik, esnafın derdi, haksızlığa uğrayan çocukların derdi, üniversite mezunlarının yüzde 80’inin fazlasının yurt dışına gitmeyi düşünmeleri konuşuyorsa bunun sebebi sizsiniz.

Tekrar teşekkür ediyorum sizlere. Çok çalışacaksınız. Türkiye’nin sorunlarına ve çözüm önerilerine vakıf bir insansınız Gagalanacaksınız onu peşinen söyleyeyim. Sonra akşam kafayı yastığa koyduğunuzda iyi ki bu yola çıkmışım diyeceksiniz.

ERHAN USTA: "İYİ PARTİ İLKELERİMDEN VE ÜLKÜLERİMDEN TAVİZ VERMEDEN SİYASET YAPABİLECEĞİM BİR YER"

İYİ Parti'ye katılan Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın açıklamaları şu şekilde;

Tabi ki kendisi benim duygularımı benden daha iyi anlattı. Kendisinin daveti üzerine ben de bu iyiler ve cesurlar hareketine katılıyorum. Kendisine nazik daveti için teşekkür ederim. Tabi bir çok arkadaşımın aklında neden bu tercihi yaptığım soruları olacaktır.

İlkelerimden ve ülkülerimden taviz vermeden siyaset yapabileceğim bir yer olarak gördüm İYİ Partiyi. Bizler aynı mahallenin çocuklarıyız. Sayın genel başkanın liderliğinde düşüncelerimi hür bir şekilde ifade edebileceğim bir yer olarak gördüm İYİ Parti’yi. Her şeye kötü veren ve karalayan ve her şeye iyi diyen bir siyaset anlayışını benimsemediğini gördüm sayın genel başkanın. Gönlüm huzur, kalbim rahat. Aynı havayı teneffüs ettiğimizde vicdanımın rahat olduğunu düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim