Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, bir çocuk annesi eşi İrem Evren'i (18) tabancayla 8 el ateş ederek öldüren Ferhat Evren (27), ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada, kayınvalidesi Hanım Gökgöz'ü suçladı.

Evren, "Sık sık eşimin benin aldattığını söylüyordu. Uzun süre bu sözlerine inanmadım. Olay günü ise eşimle arasında geçen bir konuşma kaydını mesaj olarak bana attı. Eşime mesajı sordum. Bana silah doğrulttu. Başkası ile ilişkisi olduğunu söyledi. Eşimin üzerine atladım. O dakikadan sonra olanları hatırlamıyorum" diye konuştu.

KAYINVALİDESİNİN MESAJINDAN SONRA EŞİNİ KATLETTİ

Daha önce bir müzikholde konsomatris olarak çalışan Hanım Gökgöz, iddialara göre kızının başkalarıyla birlikte olduğuna dair damadına sesli mesajlar gönderdi. Sesli mesajları alan inşaat ustası Ferhat Evren'in eve gelince eşini yere yatırıp, tabancayla art arda ateş edip, 8 kurşunla öldürdüğü belirlendi. Olay yerinden kaçan Ferhat Evren, jandarma tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen Evren tutuklandı.

Soruşturmanın ardından Ferhat Evren hakkında, 'Tasarlayarak kasten eşini öldürmek' suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Evren, öldürülen İrem Evren'in annesi Hanım Gökgöz ve tarafların avukatları katıldı.

"BAŞKASIYLA İLİŞKİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Sanık Evren, duruşmadaki ifadesinde, kayınvalidesi Hanım Gökgöz'ü suçlayıp, "Sık sık eşimin benin aldattığını söylüyordu. Uzun süre bu sözlerine inanmadım. Olay günü ise eşimle arasında geçen bir konuşma kaydını mesaj olarak bana attı. Eşime mesajı sordum. Bana silah doğrulttu. Başkası ile ilişkisi olduğunu söyledi. Eşimin üzerine atladım. O dakikadan sonra olanları hatırlamıyorum. Eşimle aramı kayınvalidem bozdu. Eşim evimizden çok annesiyle vakit geçiriyordu. Annesinin dolduruşuna gelerek benden şikayetçi oldu. Ne zaman aramızı düzeltsem annesi araya girip yeniden aramızı açıyordu" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı, tarafların tanık dinlenmesi talepleri isteği üzerine 6 Haziran'a erteledi.

Diğer yandan sanık Ferhat Evren'in avukatları, Hanım Gökgöz hakkında 'cinayete azmettirme' suçundan Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. (DHA)

Editör: Ali Özyiğit