Ülkücü Kuruluşlar eski Eğitimcisi Hakkı Şafak Ses, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde ülkücülere seslenerek, birlik çağrısı yaptı.

Ses, Kanal5'te katıldığı programda "Türk Milliyetçilerinin ne yapması gerekiyor?" sorusuna cevap verdi. 

Türk milliyetçilerinin 15 Mayıs sabahını bayrama çevirmesini isteyen Ses, Türk milliyetçilerini Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan etrafında birleşmeye çağırdı.

Ses, şunları söyledi:

"Parlamenter sistem vatandaşa bir oy hakkı veriyor. Ama yeni sistem öyle demiyor. Gel burada parlamentoyu seç, burada da Cumhurbaşkanını seç diyor. Partilerle böldüler, sivil toplum örgütleriyle böldüler. Bir araya gelemiyoruz, parti kurdukça dağılıyoruz. Ama sistem bir açık verdi. Bir sandıkta tüm oylarımızı birleştirme imkanımız var. Sessizce o sandığa gideceğiz ve bir Türk milliyetçisine oyumuzu atacağız. Sinan Oğan bey, 'Ben köprüyüm. Bu cesaret, bu fedakarlık. Bu aynı zamanda Türk milliyetçilerine sandığa giden yolda aranızdaki uçurumları kapatmak için köprü oldum' dedi. Türk milliyetçilerinin yapması gereken bir şey var. 15 Mayıs sabahında bayrama çevirme fırsatı var. O sandıktan çıkacak olan Türk milliyetçilerinin potansiyeli ve atılacak olan rey, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde ümidi olacaktır, enerjisi ve kaynağı olacaktır."

Editör: Yadigar Hanım