Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Konya’nın Seydişehir ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Ekici’nin ziyaret ettiği bir esnaf, “İçim yanıyor” diyerek yaşadığı sorunları anlattı.

Konyalı esnaf, Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan haberde şu ifadelere yer verdi:

“HALK TV’Yİ, FOX TV’Yİ KAPATMADIĞIM İÇİN İŞİNDEN ETTİLER BENİM ÇOCUĞUMU”

“Benim kızım Kızılay’da hemşireydi. Ben Halk TV’yi, Fox TV’yi kapatmadığım için iki gün kala işinden ettiler benim çocuğumu. Bu topraklar hepimizin. Şimdi ne başladı? Memlekette buğday, un… Şu nar ekşisini ben 200 küsur liraya alırım. Bugün geliyor fiyatı 300 lira. Fabrikalar satılırken, devletin malı satılırken alkışladılar. Şimdi ‘hangi market ucuz’ diye şeker arıyorlar. Biz, bu vatanımıza sahip çıkmalıyız. Konya Büyükşehir Belediyesi, TOKİ için ihaleler yapıyor. Bu ihaleler gereken yerler için yapılsın. Yani verimsiz araziye gidilsin evler yapılsın.

Millet betonu yemeyecek, yemeyecek. Bizim dert yandığımız yerler çok. İçim yanıyor diye konuşuyorum ben, yanlış anlama beni. Bundan bir yıl önce, beş yıl önce vardım esnafa sordum; ‘Kardeşim, gidişat nasıl?’ Bana, ‘İyi, Allah’a şükür çorba kaynıyor’ diyor. ‘BAĞ-KUR’unu yatırıyor musun’ dedim, ‘Yatırmıyorum, olsun’ diyor. Senin çorbanın dibi tutmuş yanıyor, haberin yok. Böyle bir toplum istemiyorum, böyle bir Müslümanlık da istemiyorum, böyle bir adalet de istemiyorum. Gerçekten istemiyorum. İçim yanıyor. Kimse aç kalmaz ama birileri kral gibi yerken birileri de ezilmesin.”

Editör: Yadigar Hanım