Asgari ücretteki yüzde 49’luk yükseliş, vatandaşın eline geçmeden eriyip gitti. Ocak ayı itibarıyla, ev sahipleri ve kiracılar için en büyük sorun olan apartman giderleri, yüzde 47 oranında artış gösterecek.

Kamuson’un bildirdiğine göre, dün açıklanan bir yıllık asgari ücret, birçok ürüne de zam anlamına geliyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam da ocak ayında duyurulduğunda, zam fırtınası sürecek. Vatandaşın aldığı paralar, harcandıkça azalacak.

Konut problemi, özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerde her geçen gün daha da büyüyor. Asgari ücrete yakın veya bazı bölgelerde daha yüksek olan kira bedellerine, yüksek apartman giderleri de eklendiğinde, vatandaş geçim sıkıntısı çekiyor.

Koç Holding’den milyonlarca euroluk seri üretim! Koç Holding’den milyonlarca euroluk seri üretim!

Ev sahipleri ve kiracıların ortak sorunlarından biri olan apartman giderleri, yüzde 47 oranında yükselecek.

Sektör uzmanları, “Apartman görevlisinin ücreti, elektrik, su, doğalgaz ücretleri ve temizlik malzemeleri ile araç gereç ücretleri arttı. Bu da apartman giderlerine zam olarak yansıyacak. Apartman giderlerinin belirlenmesi için apartman veya site toplantılarına hem ev sahiplerinin hem de kiracıların katılması, soruna çözüm bulmada etkili olabilir. Bir apartman sakini, temizlik malzemelerini daha uygun fiyata alabileceğini söyleyebilir. Bir başkası, temizlik malzemelerini indirimli fiyata alabileceğini ifade edebilir. Bu da apartman giderlerini düşürebilir” diye ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi