İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) IŞİD ile bağlantılı 2 şüpheli belirledi. IŞİD'in faaliyetlerinin yoğunlaştığı çatışma bölgelerinde aktif olan şüphelilerin İstanbul'da ikamet ettikleri adresler tespit edildi.

Örgüt saflarında bulunan ve bir süredir İstanbul’da oldukları belirlenen Libya uyruklu Mohamed M.A.A. ve Suriyeli Zaher S. ‘yı fiziki ve teknik takibe alan polis, 2 Kasım’da Esenyurt ve Sultanbeyli’de belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Özel Harekat Timleriyle birlikte yürütülen baskınlarda, IŞİD’in silahlı faaliyetlerinde yer aldıkları öne sürülen 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

Eylem hazırlığında olan terör şüphelisi 2 kişinin saklandıkları adreslerde ve üzerlerinde örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Emniyet birimlerince dijitallerde yapılan incelemelerde, örgütsel içerikli belge ve şüphelilerin birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan her iki şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. IŞİD üyelerinden Libya uyruklu Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, örgüt üyesi Zaher S.’nin ise “adli kontrol hükümleri” uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Editör: Yadigar Hanım