Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yaklaşık 2 milyon 250 bin EYT mağduru başvurularını tamamlayarak emekli aylığı almaya hak kazanacak. 
Beklenti prim gün şartının da 8 Eylül 1999 öncesi gibi 5 bin güne indirilmesiydi. Ancak yapılan düzenlemede böyle bir madde yer almadı.

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek. 
Aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanabilecek. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 30 gün içinde tekrar işe başlayan bütün çalışanlar için de yüzde 5 destek primi verilecek.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemede, vatandaşlar, başvuru sürecinin başlamasının ardından süre sınırı olmaksızın ve sosyal güvenlik kurumlarına gitmeden e-Devlet Kapısı üzerinden de emeklilik işlemlerini yapabiliyor. 
SGK tarafından, emeklilik başvuru sürecine ilişkin aşamaların tek tek anlatıldığı animasyon film hazırlandı. Videoda başvuru sürecine ilişkin aşamalar tek tek anlatıldı.

SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşurken bazı vatandaşlar emeklilik başvurularını E-Devlet üzerinden yapmaya çalışıyor. Ancak E-Devlet yoğunluk nedeniyle açılmıyor.

EYT'liler emeklilik sevinci yaşarken Emeklilikte Prime Takılanlar ise sosyal medyadan isyan ediyor. EYT düzenlemesi gündeme geldiğinde prim gün şartının 8 Eylül 1999 öncesindeki gibi 5 bin güne indirilmesi bekleniyordu. 
Talepler de konu ile ilgili açıklamalar da bu yöndeydi. Hatta yüz binlerce EYT'li askerlik borçlanması ve doğum borçlanmaları yaparak prim günlerini 5 bin güne tamamlayarak emekli olma hayali kuruyordu.

Ancak beklenen olmadı. Resmi Gazete'de yayımlanan EYT düzenlemesinde prim gün şartı 5 bine çekilmedi. Yapılan düzenlemede sadece yaş şartı ortadan kaldırıldı, kademeli prim sistemiyle emekli olmanın önü açıldı. Emeklilikte Prime Takılanlar yani EPT'liler sosyal medyada isyan etti. 
EPT'liler halen bir düzenleme bekliyor. Prim günlerinin de 8 Eylül 1999'daki gibi 5 bin güne çekilmesini istiyor.

Editör: Ali Özyiğit