Gazeteci Fatih Altaylı, Oda TV’nin İyi Parti hakkında ortaya attığı iddiaları yalanlayan İzmir adayı Ümit Özlale’ye “Kaynaklarım güvenilir, imzasız haberlere dayanmıyorum” dedi.

Oda TV’nin iddiasına göre, Özlale, genel başkan Meral Akşener’in özel kalemi Esma Bekar ve eşi Okan Bekar’ın kimlik numaralarını WhatsApp’tan başkalarına gönderip onları araştırmıştı. Ayrıca haberde, Ümit Özlale ile ilgili pek çok belgenin Meral Akşener’e sunulduğu, Akşener’in de “Ümit’leri karıştırdık” dediği öne sürülmüştü.

Fatih Altaylı ise bu iddialar hakkında yorum yaparken, Özlale’nin adaylıktan vazgeçebileceğini ifade etmişti. Altaylı, bugünkü yazısında, Özlale’nin kendisine “Odatv’nin sipariş haberine güldüm geçtim. Bu haberi ciddiye almanız beni şaşırttı, bu yüzden bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım” şeklinde verdiği yanıtı aktardıktan sonra, İyi Parti’de yaşanan Özlale kriziyle ilgili şöyle dedi: “Gerçek şu ki, haberi ilk Oda Tv’de gördüm. Ama kendi kaynaklarımdan da teyit ettim. Sizin de tanıdığınızı bildiğim İYİ Parti içindeki kaynaklarımdan. Bu olayın aslında uzun bir öyküsü var. İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, İzmir örgütü ve bir İstanbul milletvekili, yani Ersagun Yücel, size karşı çalışıyordu. Siz de bunu duyunca, CHP’nin Buğra Gökçe’yi aday göstermesi durumunda, İzmir İl Örgütü’nün CHP’ye geçeceği ve eski İzmir Belediyesi çalışanı olan Ersagun Yücel’in de bu planın içinde olduğu bilgisini Genel Başkan’a ilettiniz.

Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

Ve “Bu toplantıyı basacağım” diyerek tepkinizi gösterdiniz. Genel Başkan Akşener de sizi sakinleştirerek, 11 Ocak’ta il örgütünü değiştirdi. Buraya kadar her şey doğru, değil mi? Doğru… Şimdi de son olaya bakalım. Size karşı bir entrika kurulduğu haberini aldınız. Sizin de Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar ve eşinin mali durumlarını incelediğinizi iddia eden bir mesaj hazırlandığı ve bunun genel başkana gönderileceği söylendi. Hatta bu mesaj size de gösterildi. Siz de bunu Akşener’e anlattınız. Mesajı okuyan Akşener ve bu mesajın Ümit Dikbayır’la ilgili mesajla aynı kişi tarafından yazıldığını anlayan Akşener, “Sanırım Ümit’leri karıştırdık” diyerek güldü. Bu da sizi çok kızdırdı. Ve bildiğim kadarıyla, bu işin arkasındakilerin kim olduğunu bilerek, genel başkandan gerekeni yapmasını istediniz. Sanıyorum ki, bu bilgiler Oda Tv’de yok. Bu kadar ayrıntılı yazmamın sebebi, söylediklerimin imzasız haberlere değil, kendi kaynaklarıma dayandığını bilmenizi istememdir. Saygılarımı sunarım Değerli Hocam.”

Kaynak: Haber merkezi