Yeniden Refah Partisi’nin lideri Fatih Erbakan, partilerinin üye sayısının MHP aştığını ve İYİ Parti’yi de geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Yerel seçimler öncesinde yaptığı bir açıklamada, “MHP’yi geçtik ve şimdi İYİ Parti’yi de geçerek Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olmayı umuyoruz. Bu hızla gidersek, seçimlerden sonra bir milyon üyeye ulaşmamız mümkün” dedi.

Erbakan, Sözcü TV ile yaptığı röportajda, AKP ile ittifak yapmamaları nedeniyle medyanın partisine ambargo uyguladığını iddia etti. “İktidarın kanalları, iktidar korkusuyla hareket ediyor ve bizi yayına çıkarmıyorlar. İttifak kararımızı açıklamadan önce bizi davet eden yayın yönetmenleri ve gazeteciler şimdi telefonlarımıza bile çıkmıyorlar. Anlaşılan üstten bir emir var” şeklinde konuştu.

Erbakan, Şanlıurfa’da partilerinin adayı Kasım Gülpınar’ın seçimleri büyük bir farkla kazanacağına inandıklarını belirtti ve Türkiye genelinde %20’nin üzerinde oy almayı hedeflediklerini söyledi. Önceki genel seçimlerde anketlerde %1 gösterilmelerine rağmen %3 oy aldıklarını hatırlatarak, Urfa ve çevre ilçelerinde zaferden emin olduklarını ifade etti.

Parti etkinliklerine yönelik engellemelere de değinen Erbakan, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” atasözünü kullanarak, miting alanı tahsis edilmediğini, afişlerinin indirildiğini ve kesildiğini, seçim otobüslerine silahlı ve parti bürolarına taşlı saldırılar yapıldığını söyledi.

Tolga Akalın kurultay ve sonrasındaki vizyonunu açıkladı Tolga Akalın kurultay ve sonrasındaki vizyonunu açıkladı

Son olarak, Yargıtay’ın en güncel verilerine göre MHP’nin 486 bin 896, İYİ Parti’nin ise 508 bin 578 üyesi olduğunu belirten Erbakan, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen mitingde partisinin 500 bin üye sayısına ulaştığını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi