Fatih Erbakan, 5 madde ile neden seçimlere tek başına gireceğini açıkladı : 

1-Milletimiz,tabanımız bizim kendi başımıza seçimlere girmemizi istiyor. Partililerin, milyonlarca kişiyle görüştüğünü ve bu görüşmelerde çıkan ortak kararın kendilerinin seçimlere bağımsız girmeleri olduğunu söyledi.

CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu

2- Teşkilatının bağımsız girmek istediğini söyledi. Bir önceki seçimlerde de teşkilatımız bağımsız girmemizi söylemişti.

3-Fatih Erbakan : “Genel seçimler bir beka meselesiydi. Yerel seçimler bir beka meselesi değildir.” dedi. “Belediye başkanlarının görevleri bellidir, bir siyasi karara imza atamaz.” dedi.

4- Ardından millet ittifakının dağılmış olmasını göstererek, 14 Mayıs seçimlerindeki karşı blok bu seçimlere ittifak halinde girmiyor, dolayısıyla bu tarafta da bir ittifak yapılması ciddi bir önem arz etmiyor dedi.

5- Fatih Erbakan’ın açıkladığı en önemli madde : “Ayrıca partimiz ile Ak Parti’li yetkililer arasında geçen görüşmelerde, Ak Parti heyetinin ittifak konusunda adil ve dengeli bir teklifle  gelmediğini de görmüş bulunmaktayız.” dedi. 

Madem İstanbul’da ve Ankara’da bir değişim istiyoruz, öyleyse bizim Yeniden Refah Partisi olarak atacağımız adımlar gibi, Ak Parti’den makul bir çerçevede adımlar atmasını beklememiz siyaseten de adaleten de gayet doğaldır. Maalesef, muhataplarımızdan bu şekilde bir yaklaşım göremedik.

Fatih Erbakan : “ Bizden çok şey istediler ama bize çok bir şey vermediler.” dedi. Bu görüşmeyi gerçekleştirmek için Erdoğan tarafından muhatap alınmayan Fatih Erbakan, zincirleri kopardı .

Fatih Erbakan’ın özellikle İstanbul’da aday çıkarması sonucu, 2-3 puanla Ekrem İmamoğlu’nun kazanması demek oluyor diye değerlendiren, araştırmacı sosyologlar tarafından bu durum Erdoğan’ın, Fatih Erbakan’ın büyümesindense  İstanbul’u kaybetmeyi yeğlediği şeklinde değerlendirildi.

Kaynak: Habererk