Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin, "Milletimizin faydasına olmaktan uzak bir program olduğunu maalesef görüyoruz. Bu OVP'nin milletin derdine derman olamayacağını üzülerek de olsa ifade ediyoruz" dedi.

Fatih Erbakan, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, "Anadolu Buluşmaları" programlarını başlattığı ve 14 ile 28 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nin önemli bir rol oynadığını söyledi. Erbakan, partilerinin Türk siyasetinde önemli bir aktör olduğunu ve önümüzdeki yerel seçimlerde hedeflerinin Yeniden Refah Partisi'ni yerel yönetimlerde iktidara taşımak olduğunu vurguladı.

Genel seçimlerde İstanbul Sözleşmesi ve LGBT destekçilerine karşı durarak Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduklarını hatırlatan Erbakan, milletin bu yönde oy kullandığını belirtti. Ancak, Orta Vadeli Program'a ilişkin olarak, bu planın millete yardımcı olmayacağını ve milletin ihtiyaçlarına cevap veremediğini ifade etti.

Ayrıca, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini ve aday adaylarının başvurularının başladığını söyledi. Ancak, siyasette zamanın hızlı akıp değişebileceğini ve istişareler sonucu yeni gelişmelere açık olduklarını da belirtti. "Hem Seçim İşleri Başkanlığımız hem Mali İdareler Yerel Yönetimler Başkanlığımız, hummalı bir şekilde yerel seçimlere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Şu anda il ve ilçe teşkilatlarımızda ve genel merkezimizde aday adaylarının başvurularını başlattık. Şu andaki planımız, düşüncemiz, bütün illerimizde ve ilçelerimizde seçime Yeniden Refah Partimizin adayları ile gitmektir. Tabi ki siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır. Seçime yakın dönemde başka bir gelişme başka bir teklif olursa bunları yetkili kurumlarımızla değerlendirilir, istişare edilir" dedi.

(DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi