Bağımsız Türkiye Partisi’nin lideri Hüseyin Baş, gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında konuk olarak yer aldı ve babası Haydar Baş’ın geçmişte yaşadığı bir anekdotu paylaştı.

Hüseyin Baş, babasının Fesli Kadir olarak bilinen Kadir Mısıroğlu ile olan bir tartışmasını aktardı.

Hüseyin Baş, babası Haydar Baş’ın, Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı konuşan Fesli Kadir’e verdiği cevabı dile getirdi. Hikayeye göre, Haydar Baş, Trabzonlu bir aileden gelmekte ve Fesli Kadir’i çocukluk yıllarından beri tanımaktaydı.

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt

Hüseyin Baş, babasının anlattığı bir olayı şöyle aktardı:

“Babam, Fesli Kadir’in kendisine İngiliz pasaportunu gösterdiğini ve 1980’den sonra Almanya’da tatil yaptığını söylerdi. Bu kişiler gerçekten ilginç tiplerdi. Babam, gençlik yıllarında Akçaabat’ta bir kahvede Atatürk aleyhine konuşan Fesli Kadir’e karşı içten içe rahatsızlık duyduğunu, ancak yaşça büyük olduğu için ona bir şey diyemediğini anlatırdı. Annem ise her sabah namazında Atatürk ve silah arkadaşları için dua ederdi.” Hüseyin Baş, babasının Fesli Kadir’e verdiği cevabı şu sözlerle özetledi: “Atatürk bir devlet kurdu, sen hayatında bir kenef bile kurabildin mi?”

Kaynak: Haber Merkezi