Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ ile mücadele kapsamında 12 ilde 'Kıskaç-3' kod adlı operasyonlar yapıldığını belirtti. Buna göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, örgütün sözde askeri mahrem yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen 7 şüpheli Konya, İstanbul, Ankara, Kütahya ve Kahramanmaraş'ta yakalandı. 
Örgütün güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen 17 şüpheli, Hatay merkezli Çanakkale, İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya olmak üzere 6 ilde gerçekleştirilen baskınlarda yakalandı.

Örgütün sözde öğrenci yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları ve ankesörlü/kontörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edilen 6 şüpheli, Ordu, İstanbul ve Tekirdağ'da yakalandı.
Örgüt içerisinde Bank Asya'da hesap artırım kayıtları bulunan ve sosyal medya üzerinden FETÖ'nün propagandasını içeren paylaşımlar yaptığı tespit edilen 6 şüpheli İzmir ve Konya'da yakalandı. Örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu tespit edilen 2 şüpheli de yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal, para ve ziynet eşyasına el konuldu.

"Kuyu-28 operasyonlarında 160 şüpheli yakalandı" "Kuyu-28 operasyonlarında 160 şüpheli yakalandı"

Operasyonları gerçekleştiren ekipleri tebrik eden Yerlikaya, "Hain FETÖ'ye göz açtırmayacağız aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" dedi. (DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi