Hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketebileceğiniz kruvasanlar Fransızların damak tadı hakkında fikir sahibi olmamız için yeterli olmalı. Sabah kahvaltısında da beş çayında da lezzetli bir seçim olarak tercih edilebilir ve tüketilebilir. Bu lezzetli tadı evde deneyimlemek isteyenlere özel bir tarif ile karşınızdayız.

İşte Kruvasan için Gerekli Olan Malzemeler;

-4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Açma işlemi için biraz daha un gerekebilir.

-1/2 bardak artı 2 yemek kaşığı soğuk su

-1/2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı soğuk tam yağlı süt

-1/4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı toz şeker

-3 yemek kaşığı yumuşak tuzsuz tereyağı

-1,5 çay kaşığı instant maya

-2 çay kaşığı tuz

-1,5 su bardağı soğuk tuzsuz tereyağı

-1 büyük yumurta

Kruvasan Tarifi;

-Kruvasan yapmak için tüm malzemeleri karıştırmak ve yoğurmak gerekir. El ile yoğurmak istemezseniz, hamur yoğurma makinesi de kullanabilirsiniz.

-Yoğurulan hamur, yoğurma işlemi bittikten sonra hafifçe unlanmış bir turtaya veya yemek tabağına aktarılır.

-Hamurun üst kısmı hafifçe unlanır ve kurumaması için streç filmle iyice sarılır. 1 gece boyunca dolapta soğutulur. Ertesi gün, soğuk tereyağı uzunlamasına 2-3 cm kalınlığında levhalar halinde kesilir.

-Hamur parçaları 5-6 kare oluşturacak şekilde bir parşömen veya mumlu kağıt üzerine yerleştirilir ve oklava yardımıyla tereyağına yapılan hafif vuruşlarla ezilir. Parçalar yapışmaya başladığında daha fazla güç kullanılması gerekebilir.

-Yağı tek bir kare haline gelene kadar dövülür ve kenarlar düzleştirilir. Fransız kruvasan tarifi bu adımı izlediğiniz takdirde çok katmanlı orijinal görünümünü kazanabilir.

-Hamur ardından rulo yapılır ve kruvasan yani zarf şekli verilir ve tepside 1 saat kadar daha mayalanması için bekletilir.

-Güzelce kızarması için üzerine yumurta sarısı sürülür VE 180 derece fırında pişirilir.

-Piştikten sonra dilerseniz tatlı dilerseniz tuzlu olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı