AK PARTİ KKTC TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesinin ardından KKTC AK Parti Teşkilatı ile bir araya geldi. Burada parti üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Oktay, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Ardından partililere seslenen Oktay, "Her birinizi yol arkadaşı addederek, tüm parti teşkilatının; kadın ve gençlik kollarımızın, daima yanında olan liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sizlere ve sizlerin vasıtasıyla tüm Kuzey Kıbrıs'a en kalbi selamlarını iletiyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, bizleri AK Parti ailesinde buluşturan dayanışmamız daim olsun. Dünden bu yana Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla hasret gideriyoruz. Yaşadığımız deprem felaketleri sebebiyle bu yıl ramazanı buruk bir şekilde karşıladık. Yaşadığımız deprem felaketinin acılarını paylaşıyor, yaralarımızı her zaman olduğu gibi birlikte sarıyoruz. Bir taraftan da Türkiye- KKTC ekonomik ve kalkınma iş birliği çerçevesinde burada desteklediğimiz yatırımları, iyileştirmeleri, sosyal yardımları sürdürüyoruz" dedi.
'YAPILMAYACAK HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİK'
Oktay, hiçbir zaman milletin yüzünü yere eğdirmedikleri dile getirerek, "Ulusal ve uluslararası her zeminde ülkemizin başını dik tuttuk. Milletimizin onurunun çiğnenmesine asla müsamaha göstermedik. İç politikada ve dış politikada ezberleri bozduk, milli adımlar attık. Milletin teveccühünden başka bir rütbeyi yakamıza takmadık. Meydanlarda söylediğini göreve gelince unutanlardan asla olmadık. Yapılmayacak hiçbir şeyin sözünü vermedik. Milleti hor görenler, elinde hiçbir icraatı olmayanlar; şimdi çıkmış sözünü tutmaktan bahsediyor, baharlardan bahsediyor. Bu sahte ittifakın sözüne güvenilir mi? Daha kendi arasında anlaşamayan bu yalan ağına milletimiz inanır mı? Bunların verdiği bir söz varsa biri Pensilvanya'ya, biri Kandil'e diğeri Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ülkelere verilmiştir. Bir dikili ağacı olmayan bu 7'li şebeke, baharı da ancak Türkiye düşmanlarına getirebilir. Kimse merak etmesin; Türkiye, Kılıçdaroğlu'nun yalancı baharına muhtaç değildir. Çok partili dönemde bir defa bile mührü bunlara vermeyen milletimiz kimin boş laf ürettiğini kimin sorumluluk aldığını, iş ürettiğini iyi biliyor. Kimin ajanslara, yabancı danışmanlara, dış mihraklara; kimin Anadolu irfanına güvendiğini de iyi biliyor" diye konuştu.
'KUZEY KIBRIS TEŞKİLATININ ÇOK YOĞUN ÇALIŞMASI LAZIM'
​Oktay, "Sahte ittifakın sahte hesaplarını sandığa gömecek miyiz? Kurdukları bu menfaat tezgahını başlarına geçirecek miyiz? Bu tezgahta; Ayasofya Camii olsun diyenle kilise kalsın, müze olsun diyen bir safta buluşmuş. Kıbrıs konusunda Rum tezlerini benimseyenlerle sözde milliyetçi olanlar çıkar birliği yapıyor. Liberal olmaktan dem vuranlar güya köprüyü geçene kadar sosyal demokrat maskesi takmış. Muhalefete buradan sesleniyorum; daha siz yanınızdakine inanmıyorsunuz sizin sözünüze kim inansın? Yıllarca Anadolu'nun yazını kışa çevirmişsiniz, sizin yalancı baharınıza kim kansın? Ortak acılarımız dahil her konuyu alet ettiğiniz istismar siyasetine kim pirim versin? Bir gün camide namaza durup, ertesi gün seccadeyi ayakkabıyla çiğnediğiniz riya kokan hallerinize kim güvensin? Cumhurbaşkanımız liderliğinde yedi düvele karşı dimdik durduk, bugün de aynı kararlılıktayız. Bu iradenin devam etmesi, kazanımların kesintiye uğramaması için Kuzey Kıbrıs teşkilatının çok yoğun çalışması lazım. Kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle bir an durmadan buradaki her bir vatandaşımıza ulaşalım. Sıfatımız ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Eskisiyle yenisiyle tüm teşkilat olarak bir ve beraberiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha