Habererk Genel Yayın Yönetmeni GAP gazeteciler birliği genel yönetim kurulu üyesi İsmail Türk de Romanya-Türkiye ticaret ve sanayi odası başkanı Tamer Atalay ve yönetim kurulu üyesi Alişan Düzgün ile birlikte gerçekleşen ziyarete iştirak ettiler.

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla üzgün olduğunu dile getiren Stancu, Gölcük depreminde de gazeteci olarak görev yaptığını ifade etti.

Romanya halkı ve yöneticileriyle birlikte yaşanan depremden dolayı üzgün olduklarını da dile getiren Stancu, Türkiye’ye yardım için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Ziyarette gösterilen yakın ilgiden dolayı mutlu olduğuna dikkat çeken GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz şunları söyledi:

Türkiye’nin balkanlarda ve Avrupa’da önemli dostlarından biride Roma’yadır. SSCB dağıldıktan sonra demokratik hayata geçiş sürecinde Romanya Cumhuriyetini dünyada ilk tanıyan ülke TÜRKİYE'DİR.

Bu coğrafyada Romanya ile kader birliği yapıyoruz, 1977 yılında Romanya’da ki büyük depremde ilk yardıma yetişen Türkiye olmuştur. 1999 Gölcük depreminde de Romanya yardıma koşmuştur. 6 Şubat depreminde Romanya’dan gelen arama kurtarma ekipleri ve yardım için gelen araçları görünce çok duygulandım. Burada yapılan yardım kampanyalarını da öğrenince Romanya’yı ve Romen dostlarımı daha da çok sevdim.

Değerli dostum Romanya Gazeteciler federasyon başkanı Sorin Stancu ile işbirliğiyle Türk-Romen gazeteciler için projeler hazırlayacağız. Karşılıklı işbirliği ve yardımlaşmayı üst düzeye çıkaracağız’dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi