Maş Fasulyesi: Geçmişten beri akneler Kadınların güzelliğine gölge düşürmeyi başarmıştır. Antik Çin'de yaşayan kadınlar bu durumdan kurtulmak için maş fasulyeleri iyice ezerek macun haline getirip üzerine uygulamışlardır. 

 Gül Suyu: Antik Mısır'da kadınlar ciltlerini nemlendirmek ve yatıştırmak için gül suyunu kullanmışlardır. Bu uygulama cildin daha sağlıklı görünmesini sağlamıştır. 

 Safran Yağı: Yüzyıllar öncesinde Mısırlı kadınlar ciltlerine daha sağlıklı bir parlaklık kazandırmak için Kullanmışlardır. 

 Nane: Günümüzde Daha çok macun diş macunlarının içerisinde kullanılan bu malzeme geçmişte Çin'deki kadınlar tarafından parlak bir cilt elde edilmek için kullanılmıştır. Sizler de blenderdan geçirdiğiniz nane yapraklarını kullanabilirsiniz. 

 Bal: Antik Mısır'da kadınlar Uzun süre saklanabilmesi özelliği sebebiyle ciltlerini nemlendirmek ve saçlarını yumuşatmak için kullanmışlardır. 

 Deniz tuzu: Günümüzde de kadınların dertlerinden birisi olan selülitler ve ölü deriler yüzyıllar önce Japonya'daki kadınlar tarafından bu şekilde önlenmiş. 

 Hindistancevizi yağı: Nemlendirici özelliği sayesinde sağlıklı ve parlak saçları için binlerce yıl önce güney Asya'daki kadınlar tarafından kullanılıyormuş.  

 Yüz masajı: Antik Çin'de kadınlar daha genç görünebilmek ve kırışıklıklar ile savaşmak için ciltlerine Yeşim Taşıyla masaj yapıyorlarmış. 

 Lahana yaprağı: Doğum sonrasında göğüste oluşan yanmalar ve ağrılar için buzdolabında sakladığınız lahana yapraklarını göğsünüze koyup vücut ısısına gelene kadar bekletirseniz faydasını göreceksiniz. 

 Şekerli ağda: Antik Mısır'da Kleopatra ve yardımcıları tarafından keşfedilen ve günümüzde de kullanılmaya devam edilen şekerli ağda vücut tüylerinden kurtulmak için birebir. Cildinizde tahriş etmeden tüyleri kökünden alarak ölü derileri vücuttan atmanıza yarar. 

Editör: Buse Ceren Balta