Yüksek enflasyon nedeniyle astronomik olarak artış gösteren ev kiraları kiracılara zor günler yaşatırken, Türkiye'den aldıkları konutları kiraya veren yabancılar da Türk kiracıları zor durumda bırakıyor.

Afgan uyruklu ev sahibi tarafından geçtiğimiz günlerde "Oğlum Almanya'dan gelecek" gerekçesiyle evinden çıkarılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan sonra 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili ve Gelecek Partisi Kurucusu, Parti Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyesi Cuma İçten de yabancı ev sahibi mağduru oldu. 

İçten, 7 yıldır kirada oturduğu evinden Arap ev sahibinin yüksek zam nedeniyle çıkardığını sosyal medya hesabından duyurdu.

İçten, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’da 7 yıldır bir sitede kiradayım, aylık 5.000 TL verdiğim ve 4 tane evi olan “Arabistanlı” ev sahibi “kendisi yerleşecek” diye evi boşaltmamı yada kirayı 15.000 TL olarak ödememi istiyor. Sizce çıkarsam Istanbul’da 10.000 TL’ye ev bulabilir miyim? Halimiz Milletimiz gibi. Ne demişti rahmetli, Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım