Selçuk Özdağ yaptığı paylaşımda ise “Ülkemizin gündeminden hiç düşmeyen Kamu Kurumlarında ki Yönetim Kurullarının ve üyelerinin sayılarını, bu üyelerin isim ve kaç yerde görevli olduklarını,kaç yerden maaş,ücret,huzur hakkı aldıklarını bilgi edinme yasası gereği öğrenmek için talepte bulunduk. Şeffaf bir Türkiye için.” ifadelerini kullandı.

Şok cevap CİMER’den geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'nden cevap tam 4 gün sonra geldi. Okuyanları hayretler içerinde bırakn cevapta "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yaptığınız başvurunuz incelenmiştir. 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanununun 7. maddesinin 2. fıkrası gereğince talebinizin karşılanamadığı hususu bilgilerinize sunulur." denildi.

Cevap olarak verilen "Cevap yok" cevabı 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanununun 7. maddesinin 2. fıkrası'na dayandırıldı.

Peki bu maddede neler var?

4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanununun 7. maddesinin 2. fıkrası şöyle; "Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler."

Madde 7- Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.
İstenen bilgi veya belge, başvurulan kurum ve kuruluştan başka bir yerde bulunuyorsa, başvuru dilekçesi bu kurum ve kuruluşa gönderilir ve durum ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, resmi yazı ile sorduğu sorular ise şöyle:

1- Türkiye'de kamu kurumlarının yönetim kurullarında kaç kişi çalışmaktadır?

2- Bu yönetim kurullarında çalışan kimlerdir?

3- Bu yönetim kurulu üyelerinden kaç kişi farklı yerde görev almaktadır?

4- Yönetim Kurulu üyesi olan bu kişiler kaç yerden aylık, huzur hakkı almaktadır? Bu kişilere aylık ve yıllık olarak ne kadar meblağ ödenmektedir?