Sizlere, günümüzde ayak bastığımız topraklara bir zamanlar ayak basan vahşi hayvanları listeledik. Gerçekten çok şaşıracaksınız.

Asya Fili

Asya fili, yaşayan iki fil türünden biridir. Günümüzde  Bangladeş, Hindistan, Sri Lanka, Çinhindi ve Endonezya'nın bazı yerlerinde görülür. Yaklaşık MÖ 3 milyon yıl ile MÖ 100 yılları arasında  tarihlendirilen asya filine ait kemik kalıntılarına Türkiye’de rastlanmıştır ve neslinin 19. yüzyılda tükendiği düşünülmektedir.

Kafkas Bizonu

 Doğu Avrupa Kafkas Dağları'nda yaşayan bir Avrupa bizonu alt türüdür. Türkiye’de 16. yüzyılda neslinin tükendiği düşünülmekte.

Asya Aslanı

Günümüzde, Hindistan'ın batısında, Gucerat bölgesinde, Gir Ormanları'nda yaşayan bir aslan alt türü. Eskiden Hindistan'dan İran'a, Arap Yarımadası'ndan Yunanistan'a kadar çok geniş bir coğrafyada yaygın olan bir tür. Türkiye'de ise 13. yüzyılda Anadolu'da yaşadığı tahmin ediliyor.

Asya Çitası

Günümüzde sayısı 50'den az olan ve komşu ülke olan İran'da görülen bu çita türü koruma altına alınmıştır. Türkiye'de 19. yüzyılda neslinin tükendiği tahmin ediliyor.

Hazar Kaplanı

Hazar kaplanı diğer adıyla Turan kaplanı, kedigiller familyasından soyu 1970'li yıllarda tükenen kaplan alt türüdür. Bu kaplan türü Türkiye'de oldukça fazla bulunurmuş,En batıda Türkiye olmak üzere Hazar Denizi, Kafkasya'da İran, Türkmenistan, Afganistan'ın kuzey kesimlerinde yaşardı.

Editör: TE Bilişim