Ataköy Ramada otelde gerçekleşen söyleşi programına Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Sezgin Gümüş, konfederasyona bağlı çok sayıda federasyon ve dernek başkanı, davetli Samsunlu katıldı. Açılış konuşmasını yapan SAYSİAD Başkanı Mete Koca, SAYSİAD akademi altında düzenledikleri söyleşi ile toplumsal olaylara farklı açılardan bakarak, hemşerilere demokratik bir ortamda yeni bilgiler kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.  

"15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Değişen Güvenlik Konsepti"  konulu söyleşiye Mete Yarar konuşmacı olarak katıldı.  Soru cevap şeklinde, çok yönlü soruların sorulduğu söyleşide Mete Yarar, Samsunluların sorularını cevapladı. ‘15 Darbenin Kayıp Saatleri’ kitabından kesitler aktaran Yarar, 15 Temmuz gecesi yaşananları ayrıntılı bir şekilde saat saat anlatarak, 15 Temmuz gecesi Türk Milletinin tarihe geçecek tarihi bir kahramanlık sergilediğini belirtti. Söyleşi sonunda SAYSİAD Başkanı Mete Koca, katılımlarından dolayı Güvenlik Politikaları Uzmanı,  Gazeteci  Yazar , TV. Yorumcusu Mete Yarar’a plaket takdim etti.

Söyleşiye katılan Samsunular, Mete Yarar’la bol bol fotoğraf ve selfler çekilerek sevgilerini gösterip, kitabını imzalattılar.

Editör: TE Bilişim