Pırıl pırıl denizi, upuzun kumsalları ve daha fazlasıyla Ege ve Akdeniz kıyıları sizi tatille buluşturmak için sabırsızlanıyor. Biz de eylülde denize girilecek yerleri sizin için bir araya getirdik.

İşte, derin maviliklerle buluşabileceğiniz 5 yer!

DATÇA

Benzersiz koyları, turkuaz denizi, yemyeşil doğası ve çok daha fazlasıyla huzurlu tatillerin vazgeçilmez adresi Datça’ya giderken geçtiğiniz o virajlı yolların sonunda, muhteşem manzaralar ve sakin bir atmosfer sizi karşılıyor. Bunların yanı sıra Datça ve çevresinde; tarihte kısa yolculuklara çıkabileceğiniz antik kentler, enfes lezzetlerin tadına bakabileceğiniz eşsiz bir mutfak kültürü ve uçsuz bucaksız bir deniz sizi bekliyor.

SİDE

Eylül ayı, Antalya’da tatil yapmak ve denize girmek için oldukça ideal bir sıcaklığa sahip. Antalya’nın antik kentiyle meşhur tatil beldesi Side’de, denizin en güzel olduğu mevsim ise sonbahar… Burada ekim ayı ortasına kadar denize girebilir ve Akdeniz’in keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Side’ye kadar gidip, Side Antik Kenti ve Aspendos Antik Tiyatrosu gibi popüler tarihi yerleri görmeden dönememelisiniz.

BODRUM

Adına şiirler yazılmış şarkılar bestelenmiş Bodrum, tüm güzelliğiyle eylülde de sizi bekliyor. Bodrum denince akıllarda canlanan; beyaz taş evler, çivit mavisi kapılar ile pencereler, eşsiz gün batımları ve masmavi deniz oluyor. Ege’nin incisi olarak da nitelendirilen Bodrum’da, eylül ayında denize girebileceğiniz pek çok koy bulunuyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsüne doyabileceğiniz bir tatil, Ege’nin en güzel köşesinde sizi bekliyor.

FETHİYE

Ege ve Akdeniz’in kucaklaştığı noktada, görenleri tüm güzelliğiyle kendine hayran bırakan Fethiye, ziyaretçilerine eylül ayında bambaşka güzellikler sunuyor. Doğal dokusunu koruyan koyları, zengin tarihi, enfes yemekleri ve turkuaz denizi ile Fethiye, her yıl milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Eylülde denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için de ideal bir alternatif sunan Fethiye, deniz, kum ve güneş üçlüsünün yanı sıra adrenalin dolu birçok aktiviteyi de beraberinde sunuyor.

MARMARİS

Türkiye’nin en ünlü tatil beldelerini listeleyecek olsak ilk sıralara kuşkusuz ki Marmaris’i ekleriz. Marmaris, birbirinden güzel beldeleriyle eylül ayında denize girmek için de benzersiz bir alternatif oluşturuyor. İster sabaha kadar eğlenin ister doğa ile baş başa kalın isterseniz de tarihi gezilere çıkın… Marmaris hepsi ve daha fazlasıyla unutulmaz bir eylül tatilinin kapılarını aralıyor.

Editör: TE Bilişim