Bursa’da eğlenceli ve tarihi bir gezinin sonunda ise kısa bir yemek molası vermek isteyebilirsiniz. Bursa’ya özgü lezzetler ile tarihin iç içe geçtiği mekanlarda unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bölgelere göre tarihi dokular ve yemek kültürü değişiklik gösteriyor. Türkiye’nin birçok bölgesi kendine has özel lezzetler sunuyor. Her şehir bazı yemekleri ile daha çok ön planda oluyor. Bursa’nın önde gelen lezzetleri bölgeye göre değişiklik gösterse de bazı yemekler genel olarak kabul görenler arasında yer alıyor. Bursa denildiğinde herkesin aklına ilk gelen İskender oluyor. Nefis tereyağı ile eti buluşturan bu yemek bölgeye gelenlerin ilgisini çekiyor. Bunun yanı sıra Bursa’ya özgü hamur yemekleri ve tatlılar da en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alıyor. Bursa’da tadabileceğiniz diğer lezzetleri aşağıdaki listeden görebilirsiniz;

1. Kıymalı Cantık

Hollanda Türkiye uçak bileti fiyatları patladı: Alternatifler neler... Hollanda Türkiye uçak bileti fiyatları patladı: Alternatifler neler...

Cantık bölge halkı tarafından ağzı açık pide olarak adlandırılıyor. Yemeğin asıl adı ise Tatar mutfağından geliyor. Buraya yolunuz düştüğünde birçok mekanda kıymalı cantığı bulabilirsiniz. Cantık kıymalı olarak bilinse de genelde birden fazla çeşidi bulunuyor. Kuşbaşılı ve kaşarlı versiyonları bunların başında geliyor. Konakladığınız otellerin birçoğunda da kıymalı cantık bulunuyor. Bu sayede otel dışına çıkmadan yöresel lezzetlere ulaşıyorsunuz.

2. İnegöl Köfte

Bursa’da yer alan bazı lezzetler akla ilk gelen yemeklerin başında geliyor. Bu yemekler ülkenin birçok yerinde ulaşabileceğiniz lezzetler oluyor. Ancak çoğu ziyaretçi bölgeye has ürünleri yerinde tatmayı tercih ediyor. Tarihi ve lezzeti birlikte yaşayabileceğiniz Bursa tatili seçeneklerini değerlendirerek birçok lezzeti yerinde görebilirsiniz. İnegöl köfte de bu yemekler arasında en çok arananların başında geliyor. Yapılış şekli ve özel baharatları ile adeta ziyaretçileri kendine çekiyor. İnegöl köftesini Bursa’nın birçok bölgesinde ve otellerin restoranında görebilirsiniz.

3. Pideli Köfte

Bursa’da pide ile çeşitli lezzetleri bir araya getiren farklı yemek türleri bulunuyor. Bunun yanı sıra bir başka yemekten esinlenerek türetilen lezzetler de bulunuyor. Pideli köfte bu çeşitlerin başında geliyor. Yapılış şekli ve sunumu ile İskender ‘e oldukça benzeyen bir lezzet sunuyor. Bursa’daki birçok restoranda pideli köftenin farklı sunum şekillerini görebilirsiniz. Lezzet ortak olsa da tercih ettiğiniz restorana göre yemeğinizde bazı farklılıklar görülebiliyor.

4. Kestane Şekeri

Bursa’ya yolu düşen birçok tatilci ve ziyaretçi belli başlı lezzetleri tatmadan dönmek istemiyor. Damak zevkine göre tadılan lezzetler tatlı ya da tuzlu oluyor. Tatlı denildiğinde herkesin aklına meşhur kestane şekeri geliyor. Eşsiz lezzeti ve hoş görünümü ile ziyaretçileri kendine çekiyor. Çoğu tatilci Bursa’dan dönerken kestane şekeri alarak sevdiklerine lezzetli hediyelikler götürüyor. Uludağ’da yetişen kestanelerin harmanlanması ile tatlı halini alan bu şeker her yıl oldukça rağbet görüyor. Günlük hayatta da birçok ziyaretçi bu şekerle ağzını tatlandırmayı tercih ediyor. Sade çeşitlerinin yanı sıra farklı versiyonlarını da Bursa’nın birçok yerinde görebilirsiniz. Çikolata kaplı versiyonu ile lezzeti ikiye katlanıyor.

5. Bağdat Hurması Tatlısı

Bağdat hurması tatlısı genellikle Bursa’da yaşayanların bildiği özel tatlardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Bu tatlı günümüzde sadece Bursa’da üretiliyor. Burada hazırlanan tatlılar ülkenin birçok bölgesine doğru yola çıkıyor. Buraya yolu düşen çoğu ziyaretçi bu gizemli tatlıyı denemek istiyor. Bu lezzeti tadanların vazgeçemeyip toplu olarak aldığı bir tatlı olarak biliniyor.

Editör: TE Bilişim