Eğer yeme alışkanlıklarınıza dikkat etmenize rağmen hareketsiz bir yaşam tarzı sürdürüyorsanız ve göbek yağlarından kurtulmak istiyorsanız, bir fitness uzmanının önerdiği hareketleri deneyebilirsiniz. Geezers Boxing’den Leon Bolmeer, karın bölgesini hedefleyen ve karın kaslarınızı şekillendirmeye yardımcı olacak beş temel egzersizi öneriyor.

Bolmeer, bu egzersizlerin haftada iki ya da üç kez, her seferinde en az bir gün dinlenme aralığıyla, her biri 10 ila 15 tekrardan oluşan üç set şeklinde yapılmasını tavsiye ediyor. Bolmeer, “Bu egzersiz programına bağlı kaldığınızda, vücudunuzdaki ve temel gücünüzdeki değişimi fark etmeye başlayacaksınız,” diyor.

İşte Göbek Yağını Eritmeye Yardımcı Olacak Beş Egzersiz:

Plank ile Omuz Dokunuşu:

Yüksek plank pozisyonunda başlayarak, kollarınız yerde ve dirsekler omuz hizasında olacak şekilde durun. Vücudunuz düz bir çizgi oluşturmalıdır. Bir elinizle omzunuza dokunun ve sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Her iki taraf için de istenen tekrar sayısını uygulayın.
Ölü Böcek: Sırtüstü yatarak, dizler bükülü ve ayak parmakları yukarı bakacak şekilde başlayın. Kollarınızı tavana doğru kaldırın. Sağ bacağınızı ve sol kolunuzu aynı anda uzatın, sonra yavaşça indirin ve başlangıç pozisyonuna dönün. Karşı tarafla tekrarlayın.

Bisiklet Crunches:

Sırtüstü yatarak, dizler bükülü ve ayaklar yere düz olarak başlayın. Eller başın arkasında olmalı, ancak parmaklar kilitlenmemeli. Başınızı ve omuzlarınızı yerden kaldırın ve bir dirseğinizi karşı dizinize doğru getirirken gövdenizi döndürün. Diğer bacağınızı uzatın.

Hollow Body Hold:

Sırtüstü yatarak, bacaklarınız birleşik ve kollarınız başınızın arkasında uzanmış şekilde başlayın. Omuzlarınızı ve bacaklarınızı yerden hafifçe kaldırarak vücudunuzla hafif bir ‘C’ şekli oluşturun ve bu pozisyonu koruyun.

Dağ Tırmanışı:

Yüksek plank pozisyonunda başlayın. Elleriniz ve bilekleriniz omuzlarınızın altında olmalıdır. Sırayla bir dizinizi göğsünüze çekin ve sonra plank pozisyonuna geri dönün.

Vitamin ve Mineral Takviyelerinde kullanım önerileri Vitamin ve Mineral Takviyelerinde kullanım önerileri

Bu egzersizler, düzenli olarak yapıldığında, göbek yağlarınızın erimesine ve karın kaslarınızın şekillenmesine yardımcı olabilir. Her egzersizi doğru formda yapmaya özen gösterin ve vücut duruşunuzu koruyun.

Kaynak: Haber Merkezi