Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde Hatay'da ilk günden beri yardıma koşan ve yetkililere yardım için çağrıda bulunarak binlerce depremzedenin sesi olan eski futbolcu Gökhan Zan, siyasete atıldı. Zan, İYİ Parti'den milletvekili aday adaylık başvurusu yaptı.

Gökhan Zan'ın adaylığını, Gazeteci İsmail Küçükkaya Halktv'de sunduğu 'Yeni Bir Sabah' programında duyurdu. Küçükkaya, açıklamasında şunları söyledi:

"Gökhan Zan, Hatay'da depremzedeydi. Eşi ile birlikte buraya geldi geçen hafta ve Türkiye kilitlenmişti. Gökhan Zan da o yayının hemen ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından davet edildi. Eşi Müge Zan ile birlikte Akşener'le görüştü. Akabinde de Akşener telefonda da söyledi, orada da söyledi. 'Sen mutlaka siyasette olmalısın. Nerede istiyorsan. Eğer gönlün CHP'de ise onu da ayarlarız, biz artık Millet İttifakı'yız' demiş. Gökhan Zan ve eşi de bugün İYİ Parti'nin grup toplantısına gidiyor."

AKŞENER 'BİZİ AYAĞA KALDIRDIN' DEMİŞTİ

Gökhan Zan ile deprem bölgesi Hatay'da karşılaşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Zan'a sarılarak "Sen bizi ayağa kaldırdın. Allah bin kere razı olsun senden, samimiyetle söylüyorum. Her bir videonu ağlayarak izledim. İyi ki de yaptın, dikkat çektin buraya. Çok insanın kurtarılmasına vesile oldun" demişti.

Editör: Yadigar Hanım